Reguli pentru cei cu centrale termice de apartament. Butonul de siguranță este cheia

Reguli pentru cei cu centrale termice de apartament. Butonul de siguranță este cheia centrale gaz. .Sursa foto: Arhiva EVZ

Cei cu centrale termice de apartament trebuie să respecte mai multe reguli pentru a nu fi nevoiți să plătească facturi mari. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a oferit câteva sfaturi în acest sens.

Cei cu centrale termice de apartament riscă să plătească facturi uriașe dacă nu respectă anumite reguli. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că felul în care gestionezi termostatul îți poate aduce facturi mari. El trebuie ajustat la o temperatură medie recomandată.

Sfaturi pentru cei cu centrale termice de apartament

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a mai spus că temperaturile potrivite, în funcție de cameră, sunt următoarele:

Ne puteți urmări și pe Google News
dormitor – o temperatură între 16 și 19 grade Celsius sufragerie – temperaturile trebuie să fie mai ridicate, între 20 și 22 de grade Celsius bucătărie – o temperatură de aproximativ 20 de grade Celsius este ideală pentru acest spațiu baie – temperaturi între 22 și 24 de grade Celsius asigură confort în timpul băilor hol – o temperatură maximă de 18 grade Celsius

Ajustarea termostatului ajută la optimizarea consumul de energie

Ajustarea termostatului poate ajuta la optimizarea consumul de energie, evitând astfel costurile neașteptate la facturile de curent. Mai mult, contribuie și la confortul locuinței. Un management corect al centralei termice poate face o diferență semnificativă în facturile de energie electrică pe timp de iarnă.

Înainte de a ieși din casă, este bine să apăsăm pe butonul de siguranță anti-îngheț și anti-blocare. În caz contrar, centrala termică ar putea consuma mai multă energie, mai ales în zilele cu temperaturi foarte scăzute. Cu ajutorul setării respective, instalația se va menține caldă pe o durată îndelungată.

centrale termice de apartament

Reguli pentru cei cu centrale termice de apartament. Riscă facturi mari dacă nu fac asta.Sursa foto: Antares614 | Dreamstime.com

În acest mod, procesul de reîncălzire a întregii locuințe va fi mult mai ușor, cu un consum mai redus.

Temperatura potrivită în funcție de anul clădirii

Potrivit unor informații oferite de către Galileo, temperatura potrivită în funcție de anul clădirii este:

clădire construită înainte de 1977, nerenovată – Temperatura recomandată: 15-17 grade Celsius clădire construită între 1977 și 1995 – Temperatura recomandată: 14-16 grade Celsius clădire construită după 1995, în conformitate cu Ordonanța de economisire a energiei și Ordonanța de izolare termică – Temperatura recomandată: 12-15 grade Celsius casa cu consum redus de energie – temperatura recomandată: 11-14 grade Celsius casă pasivă – temperatura recomandată: 9-11 grade Celsius.