Aparatul din casă care dublează factura la energie. Cât consumă într-o singură oră
- Julieta Savitchi
- 5 noiembrie 2023, 10:15
Factura la energie poate fi dublată de acest aparat electrocasnic. Ești tentat să-l folosești mai mult în perioada rece. Cât consumă, de fapt, fiecare aparat electrocasnic.
Factura la energie. Aparatul din casă care îți dublează factura la curent. Este cuptorul electric care consumă într-o singură oră cât alte electrocasnice într-o singură săptămână. Multă lume îl folosește mai ales în sezonul rece fără să știe acest lucru.
Aparatul electrocasnic care îți dublează factura la energie
Multe persoane se plâng de prețurile mari la energie electrică și de faptul că facturile au crescut. În aceste condițiții, oamenii încearcă să facă economie. Dar nu știu că anumite aparate, pe care le folosesc zilnic, consumă foarte mult.
Luis Juanico, doctor în inginerie nucleară, a făcut o serie de teste asupra consumatorilor casnici. El a descoperit că un aparat banal, pe care multe persoane îl folosesc, în special în sezonul rece, este cel care umflă facturile.
Este vorba despre cuptorul electric. Acesta are o putere de aproximativ 3.000 de wați. Însă există pe piață modele care consumă chiar și 10.000 de wați. Astfelmulte persoane ajung să scoată bani mulți din portofel.
Pe locul doi se află mașina de spălat haine. Acest aparat consumă în jur de 300 de wați la ciclul de spălare cu apă rece. Însă atunci când are nevoie de apă încălzită ajunge la o putere de 2.500-3.000 de wați.
Cât consumă fiecare aparat din casă
La fel se întâmplă și în cazul mașinii de spălat vase, care funcționează tot timpul cu apă caldă, la o putere medie constantă de până la 3.000 de wați, ceea ce înseamnă o factură la curent considerabil mai mare.
Boilerul electric se afllă, la rândul său, în topul ierarhiei. Acesta are o putere de consum de până la 3.000 de wați. Pe de altă parte, persoanele care țin aerul condiționat în priză pornit pe 24°C consumă 2.000 de wați.
Specialistul a atras atenție ca factura la curent poate fi mărită și de fierul de călcat, care în funcție de model poate ajunge până la 2300 de wați. Cele mai mici, portabile, consumă 800 de wați.
Totodată, prăjitorul electric consumă 2000 de wați, cafetiera și ibricul electric, 900 de wați, iar aparatul de făcut gofre are un consum de 800 de wați. Cât despre televizoarele cu LED, acestea consumă 50 sau 60 de wați, notează gandul.ro.