Regina Elisabeta, la aproape 94 de ani, se dovedește a fi mereu în pas cu tendințele modei. Zilele trecute, monarhul a fost fotografiat în mașină, în timp ce părăsea Palatul Buckingham pentru a merge la Castelul Windsor împreună cu soțul ei şi purta ruj roşu. Dincolo de o lecţie pe stil, Regina oferă şi o lecţie de încredere în sine, relatează ziarulromanesc.es

Istoria rujului roşu

Povestea rujului roșu începe cu 5.000 de ani în urmă, în civilizația antică din Mesopotamia, sub formă de bijuterii semi-prețioase zdrobite și aplicat pe buze și, ocazional, în jurul ochilor. Rujul a început să câștige popularitate în secolul al XVI-lea, în timpul domniei Elisabeta I a Angliei.

La vremea aceea era făcut din ceară de albine. În timpul celui de-al doilea război mondial, rujul a devenit deosebit de celebru, în urma utilizării sale largi în industria filmului şi ulterior, în rândul întregii populaţii.

Semnătura Reginei

De remarcat, în aceste zile, Regina Elisabeta a cucerit întreaga lume cu rujul său de un roşu intens. Specialiștii în limbaj corporal pariază că face acest lucru pentru a trimite un mesaj clar: moralul ridicat, criza poate fi învinsă și cu o notă suplimentară de culoare.

Pe scurt, monarhul nu pierde timp și ne catapultează direct în cele mai cool tendințe de frumusețe din 2020. De asemenea, amintiți-vă că Regina poartă întotdeauna ruj cu ea, fiind imortalizată în public de nenumărate ori, în timp ce încerca să şi-l aplice.

„Dacă eşti tristă, pune puţin ruj roşu și mergi la atac. Bărbații urăsc femeile care plâng”, spunea Gabrielle Chanel.