Evenimentul Zilei > International > Referendumul din TURCIA a fost FRAUDAT. Un MARTOR a filmat totul
Referendumul din TURCIA a fost FRAUDAT. Un MARTOR a filmat totul

Referendumul din TURCIA a fost FRAUDAT. Un MARTOR a filmat totul

Scenele incredibile au fost filmate de un alegător duminică, într-o secţie de votare din orasul Adryaman, din Turcia.

Imaginile au fost publicate de site-ul de știri din Turcia, tr724.com și a stârnit dezbateri aprinse pe rețelele de socializare. Un bărbat este filmat în timp ce ștampilează mai multe buletine de vot pe partea cu opțiunea „Evet” (traducere: DA) adică voturi în favoarea acordării de puteri sporite președintelui Recep Tayyip Erdogan, în timp ce un altul le contabilizează.

Partidul Republican al Poporului susține că cel puţin două milioane şi jumătate de buletine de vot au fost folosite deşi nu aveau ştampila comisiei electorale. Nimic în neregulă, consideră autorităţile care susţin că s-a procedat la fel şi în trecut. Totuşi nevalidarea acelor voturi ar fi putut schimba deznodământul referendumului, cred cei care se opun schimbării Constituţiei din Turcia.

„Alegătorilor nu li s-au oferit informaţii imparţiale ale aspectelor-cheie ale reformelor. Libertăţile fundamentale, esenţiale, pentru un proces democratic, în general, au fost îngrădite”, a spus Cezar Preda, observator al Consiliului Europei.

În ciuda neregulilor semnalate de opoziţie, referendumul a fost validat. Rezultatul a fost strâns: 51,4 la sută dintre votanţi au fost pentru modificarea Constituției, iar 48,6 la sută au spus NU, scrie digi24.ro.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: