Editura Evenimentul si Capital

Referendum pentru familie. Impactul avut asupra încrederii românilor. CIFRE DE ULTIMĂ ORĂ

Autor: | | 0 Comentarii | 11169 Vizualizari

Potrivit unui sondaj Sociopol realizat înaintea Referendumului pentru Familie, încrederea românilor că țara noastră se îndreaptă într-o direcție bună, este în creștere. Această situație se întâlnește de obicei în urma alegerilor.

CIFRELE SONDAJULUI SOCIOPOL

Referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei are loc la 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00.

Cetăţenii care participă la referendumul naţional au dreptul să se pronunţe prin "DA" sau "NU" la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", se precizează pe site-ul www.mai.gov.ro.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 2 octombrie 2018 este de 18.951.721, arată ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Potrivit Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, iar rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Potrivit unei informări publicate de Ministerul Afacerilor Interne pe site-ul www.mai.gov.ro, cetăţenii vor vota la secţia de votare unde sunt arondaţi, conform listelor electorale permanente. Delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare, precum şi sediile acestora, sunt aduse la cunoştinţa publicului de către primarii localităţilor şi de Autoritatea Electorală Permanentă.

Cetăţeanul care, în ziua referendumului naţional, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală, poate să îşi exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secţie de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate.

Totodată, pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării, Ministerul Afacerilor Externe organizează secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare şi institutele culturale din străinătate. Ministerul Afacerilor Externe poate organiza, cu acordul autorităţilor străine, secţii de votare şi în afara secţiilor de votare menţionate mai sus.

Au dreptul de a participa la referendum toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, cu excepţia debililor sau a alienaţilor mintal puşi sub interdicţie, precum şi a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale, potrivit articolului 4 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, postată pe site-ul Biroului Electoral Central, referendum2018.bec.ro.

Olguta Vasilescu, si ea mama vitrega! Detalii importante au iesit la iveala, azi

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Referendumul pentru familie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI