Concertul trupei americane a fost ca o excursie în străinătate, într-un loc cu o cultură diferită, obiceiuri diferite. După toate concertele artiştilor străini în ţara noastră am avut senzaţia că am vazut tot şi totuşi cei de la Red Hot Chili Peppers au făcut show-ul mai impresionant, mai dinamic, mai surprinzător. 
Trupa a urcat pe scenă în jurul orei 21.00, la o oră după ce trupa Grimus, din Cjuj, a încercat să încălzească atmosfera. Oamenii încă mişunau în căutarea locului când s-au stins luminile şi pe scenă au apărut cei patru membri cântând acordurile piesei "Monarchy of Roses". Şi dacă Josh Klinghoffer a fost "legat" de scaunul său din cauza accidentului de pe scenă de la jumătatea lunii august, când şi-a rupt piciorul, Anthony Kiedis şi Flea (Michael Balzary) au compensat sărind încontinuu pe scenă, alergând dintr-o parte în alta şi animând publicul.
Publicul, entuziasmat de piesele vechi
Chiar de la a doua piesă, "Dani California", publicul s-a ridicat în picioare să danseze alături de cei de la Red Hot Chili Peppers, iar playlistul a fost un amestec de piese vechi cu melodii de pe ultimul album. Vizibil mai puţin interesaţi de noile creaţii ale trupei, fanii au aplaudat totuşi după fiecare piesă, făcând arena să răsune.
Arena Naţională a reuşit să dea un suflu cu totul nou concertului. În ciuda problemelor de sunet destul de grave – la un moment dat a început să se facă microfonie, ceea ce nu cred ca am mai auzit la niciun artist internaţional până acum – trupa a sunat ca şi cum s-ar fi aflat în sală, nu în aer liber, ceea ce mă face să cred că este nevoie doar de puţin mai multă atenţie ca să ne bucurăm de spectacole perfecte pe noul stadion.
Concertele de la Arena Naţională nu au scăpat de cozi
Organizatorii au amplasat la Arena Naţională numeroase case de cumpărat jetoane pentru băutură şi mâncare, dar acestea nu au reuşit să facă faţă celor 45.000 de oameni prezenţi. Aşa cum s-a întâmplat şi înaintea construirii noii arene, la concertul The Rolling Stones, pe Lia Manoliu, s-au creat cozi infernale care i-au descurajat pe mulţi dintre cei prezenţi să îşi mai cumpere ceva.
De asemenea, s-a renunţat la brăţările de acces, aşa că, dacă voiai să te duci la locul tău, în unul dintre inelele de sus ale stadionului nu mai aveai voie să te întorci în zona în care erau punctele de vânzare, un regulament greu de înţeles şi oarecum stupid din moment ce numai între Grimus şi Red Hot Chili Peppers a fost o pauză de o oră, iar cei care ar fi vrut să prindă tot spectacolul de pe locul lor ar fi stat ţintuiţi acolo peste cinci ore.
Citiţi şi:

  • Trupele AAAK şi Grimus deschid concertul Red Hot Chili Peppers
  • Red Hot Chili Peppers meditează înaintea conertului de la Bucureşti
  • Trupa Red Hot Chili Peppers a trimis un mesaj special fanilor români