Evenimentul Zilei > Sport > Recrutul Habibou
Recrutul Habibou

Recrutul Habibou

Atacantul Habib Habibou (20 de ani) este de ieri jucatorul Stelei. Francezul de la Charleroi a fost imprumutat de „militari” pana in vara.

Dupa indelungi tergiversari, Steaua si-a etalat ieri primul transfer. Sosit la Bucuresti, Habib Habibou a semnat contractul de joc cu gruparea din Ghencea, devenind al 14 „stranier” care va purta tricoul „ros-albastrilor”. Jucatorul, nascut pe 16 aprilie 1987 la Bria, in Republica Centrafricana, dar care are pasaport francez, va purta numarul 11. Daca va confirma, francezul va deveni, din vara, jucator definitiv al Stelei, care va trebui sa plateasca pe el un milion de euro. Gruparea din Ghencea l-a luat, deocamdata, sub forma de imprumut de la Charleroi, in prezent pe locul 11 in campionatul din Belgia. Habibou a crescut in curtea celebrei PSG, dupa care a ajuns la Charleroi, dar n-a reusit sa se impuna in primul „11”. Mahamadou Habib Habibou are 20 de ani, 1,90 metri inaltime si 75 de kilograme. In acest sezon n-a bifat decat trei aparitii si a marcat doua goluri pentru Charleroi.

Cu mama de mana

Habibou a ajuns la Bucuresti in noaptea de vineri spre sambata, insotit de mama sa. Cei doi au fost asteptati la aeroport de un sofer al clubului, care i-a daruit un buchet de flori mamei fotbalistului a carei zi de nastere a fost chiar ieri.

„Din cauza vremii nefavorabile am intarziat doua ore, dar e bine ca am ajuns. Sunt putin emotionat ca am ajuns in alta tara. Nu ma cunoaste toata lumea, dar pentru mine vor vorbi evolutiile mele si golurile pe care le voi inscrie. Am ales Steaua fiindca e un club mare. Cyril Thereau m-a sfatuit sa vin aici. Vreau sa-mi castig locul in primul unsprezece, pentru ca n-am venit ca titular indiscutabil. Sunt pregatit 200 la suta sa lupt pentru asta”, a declarat atacantul, care se remarca, deocamdata, prin asemanarea fizica cu celebrul Didier Drogba.

ALTE ACHIZITII

Cine urmeaza?

Oficialii Stelei s-au batut cu pumnii in piept ca vor face si alte transferuri, pentru a acoperi golurile lasate de cei opt fotbalisti care n-au trecut de „selectia” lui „Wenger Becali”. Latifundiarul din Pipera a anuntat ca „sigure” transferurile argentinianului Emiliano Armenteros si chilianului Sebastian Pinto. Pana la noi achizitii, Steaua este pe cale sa piarda un alt titular.

Conform presei olandeze, fundasul stanga Mihaita Nesu reprezinta una dintre variantele luate in calcul de celebra Ajax Amsterdam, unde mai sunt legitimati George Ogararu si Nicolae Mitea. In cazul in care se va rezolva aceasta tranzactie, „ros-albastrii” vor acoperi postul prin transferul ivorianului Constant Djapka, de la Pandurii Targu-Jiu.