Record absolut! Ce buget va avea Sectorul 4 în anul 2023

Record absolut! Ce buget va avea Sectorul 4 în anul 2023

Sectorul 4 al Municipiului București va avea anul acesta un buget local de aproximativ 3,4 miliarde de lei. Suma este una îmbucurătoare și reprezintă recordul absolut al ultimilor 34 de ani. Raportat la anul 2022, noul buget vine cu o creștere substanțială, de peste 1,1 miliarde de lei, rezultată, în principal, în urma accesării cu succes a proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă.

Din acest bani, aproape două treimi (2,2 miliarde de lei) vor merge către marile proiecte ale comunității, atât cele începute deja, cât și altele noi, neapărat necesare în demersul asumat la nivelul autorității locale, acela de a transforma Sectorul 4 în „Capitala Bucureștiului”. În urma dezbaterii publice a proiectului de buget pentru anul 2023, ce a avut loc la jumătatea acestei luni, acesta poate fi finalizat și supus aprobării în Consiliul Local al Sectorului 4. 

Prin urmare, bugetul destinat investițiilor publice în Sectorul 4, care reprezintă cea mai mare sumă alocată vreodată pentru dezvoltarea comunității, va viza, în principal, proiectele în urma cărora zona de sud a Capitalei va recupera semnificativ decalajul de dezvoltare pe care îl înregistrează față de nordul Bucureștiului. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei mai mulți bani se duc pe reabilitarea blocurilor

Reabilitarea blocurilor de locuințe este domeniul căruia i se va aloca cea mai mare sumă, provenită integral din fondurile disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Concret, cu peste 1,3 miliarde lei, în 2023 vor fi reabilitate termic 201 imobile. 

Educația va beneficia, de asemenea, de alocări bugetare consistente, în sumă de 450 de milioane de lei, sume necesare pentru modernizarea, reabilitarea și consolidarea unităților de învățământ din Sectorul 4. 

Prin bugetul pentru anul în curs, sunt alocate și sume de bani pentru continuarea lucrărilor la cele mai importante obiective aflate în diferite faze de execuție, cum ar fi: Pasajul Europa Unită (55 milioane de lei), Patinoarul Berceni Arena (32 milioane de lei), Parcul Tudor Arghezi (20 milioane de lei) în care angajații Totul Verde au plantat copaci și au amenajat spații verzi, Amfiteatrul Carol Davila (8 milioane de lei), stația de pompieri Perșani (8 milioane de lei), Piața Norilor (16 milioane de lei), pasajul pietonal Eroii Revoluției (5,5 milioane de lei) sau Centrul Medical Carol Davila (5 milioane de lei). 

Ghenele vor fi modernizate

Bugetul acoperă de asemenea și sumele necesare pentru continuarea lucrărilor de regenerare urbană a spațiilor publice din sector, în special pentru reabilitarea arterelor de circulație (50 milioane de lei), modernizarea iluminatului public (12 milioane de lei) și modernizarea ghenelor (17 milioane de lei). 

Diferența, de până la 2,2 miliarde de lei, va merge în lucrări de reparații și întreținere a altor obiective de investiții aflate în administrarea Sectorului 4. 

„Eficiența se măsoară în rezultate, fapt pentru care sunt bucuros să observ că acest lucru se reflectă și în structura bugetului local pentru anul 2023. Cu acești bani, continuăm demersul pe care ni l-am asumat împreună, acela de a face tot ce ține de noi pentru a transforma comunitatea noastră într-una cu care să ne putem mândri!”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.