Evenimentul Zilei > International > Recensământul romilor din ITALIA sună clopoțelul de ALARMĂ al evreilor!
Recensământul romilor din ITALIA sună clopoțelul de ALARMĂ al evreilor!

Recensământul romilor din ITALIA sună clopoțelul de ALARMĂ al evreilor!

Recomandarea ministrului Salvini privint recensământul romilor, a fost ultima dintr-un lung șir de acte anti romi ale liderilor europeni

Când ministrul de interne italian a recomandat crearea unui registru al romilor, remarcile sale au fost  doar ultimele dintr-un lung șir de afirmații anti romi ale liderilor europeni.

În martie, Janos Lazar, mâna dreaptă a premierului ungar Viktor Orban a spus: “odată ce le-ai dat un deget ei îți iau toată mâna“.

În 2010, Traian Băsescu, președintele României la acea data a spus într-o conferință de presă dedicate poporului nomad cunoscut și sub numele de țigani că “foarte puțini dintre ei își doresc să muncească“ și că “în mod traditional trăiesc din furtișaguri“, scrie Jerusalem Post.

Cu toate acestea, remarcile ministrului de interne Italian Matteo Salvini despre crearea unei baze de date despre romi au generat o reacție internațională de repulsie față de remarcile respective, în special din partea unor grupuri de evrei din Europa.

Uniunea Comunităților Evreilor Italieni și Conducerea Comunităților Evreilor Britanici au condamnat aceste remarci drept reminiscențe ale perioadei fasciste italiene.

Comunitatea romă este probabil singura minoritate etnică care a fost persecutată de naziști în timpul Holocaustului, cu o tenacitate criminală care rivalizează cu cea pe care o arătau evreilor.

Nirenstein, fost jurnalist care locuiește acum în Israel și face călătorii frecvente în Italia, a declarat că declarațiile comunității evreiești din Italia au fost "o greșeală".

“Îl condamn pe Salvini pentru ceea ce a spus, pe baze de egalitate de șanse. Bineînțeles, mă simt solidar cu țiganii, o relație de rudenie chiar și între victime ale Holocaustului", a spus Nirenstein. "Dar egalitatea înseamnă de asemenea respectarea egală a obligațiilor legale".

Michel Thooris, un înalt ofițer de poliție de origine evreiască din Franța și fondator al unui grup care susține partidul național de extremă dreapta al acestei țări, a criticat aluziile la Holocaust ca "o eroare morală gravă".

 

Guvernul italian, Thooris, a spus că: "pur și simplu dorește să aplice legea italiană", de asemenea "cu privire la imigrație".

 

Peter Feldmajer, fostul lider al federației Mazsihisz a comunităților evreiești din Ungaria, a declarat că nu a văzut "nici o legătură între Holocaust" și ceea ce a spus Salvini.