Conform Reddit, piloţi, însoţitori de zbor şi pasageri au dezvăluit detalii mai puţin cunoscute timp timpul zborului cu avionul.

Astfel, în ciuda informaţiei pe care echipajul o repetă mereu pasagerilor, telefoanele mobile sau alte electronice nu cauzează prăbuşirea unei aeronave, dar pot fi extrem de enervante pentru piloţi.

“Sora mea este însoţitoare de zbor, după ce le spune tuturor să oprească toate electronicele, se duce în spatele avionului, scoate telefonul mobil şi începe să scrie mesaje”, a dezvăluit unul dintre utilizatorii platformei online.

Un alt detaliu interesant este legat de modul în care se comport piloţii în timpul zborului. Astfel, 54 la sută dintre piloţii chestionaţi în Marea Britanie, Norvegia şi Suedia au recunoscut că au adormit în timp ce pilotau un avion.

Măştile de oxigen asigură doar 15 minute de aer. Această informaţie nu este transmisă pasagerilor, dar nu sunt motive de panică: în acest interval, pilotul are timp să ducă aeronava la o altitudine mai mică, unde se poate respira normal.

În comentariile postate pe site-ul citat, se mai menţionează că lumina difuză are scopul de a pregăti pasagerii pentru evacuare, nicidecum pentru somn.

O altă informaţie interesantă este legată de autoritatea pe care o au principalii membri ai echipajului. Pilotul poate aresta pasagerii în mijlocul zborului şi poate să accepte testamentul unui pasager pe moarte

De asemenea, pasagerii au mai aflat că aerul care este respirat în avion este de fapt aer comprimat de la motor.