Evenimentul Zilei > Justitie > Reacția lui Toader, după acuzațiile referitoare la fiul său
Reacția lui Toader, după acuzațiile referitoare la fiul său

Reacția lui Toader, după acuzațiile referitoare la fiul său

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat, joi seară pe pagina sa de Facebook referitor la acuzațiile care i se aduc fiului său, Ionuț Alexandru Toader, care ar fi câștigat un concurs pentru un post de asistent universitar, după ce conducerea Universității Al. I. Cuza din Iași ar fi modificat regulamentul.
„Față de afirmațiile tendențioase, promovate în spațiul public, înțeleg să fac următoarele precizări:
1. Ionuț Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași, începând din 2013 și doctor în drept penal, din 2016.
2. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României.
3. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare.
4. Îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observată pe pagina de internet a Universității.
5. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul științific de doctor în domeniul drept!”, scrie Tudorel Toader pe pagina sa de socializare.
 

 
Potrivit informațiilor publicate în presa locală, fiul ministrului a câștigat concursul pentru postul de asistent universitar, după ce Senatul Universității a modificat cu o lună înainte paragraful cu privire la o prevedere .
 

ACUZAȚII GRAVE. Fiul lui Toader a obținut postul de asistent după SCHIMBAREA regulamentului Universității la care tatăl său a fost RECTOR