Evenimentul Zilei > Politica > Reacție dură după atacul lui Teodorovici. „După repetate deplasări la Moscova…”
Reacție dură după atacul lui Teodorovici. „După repetate deplasări la Moscova…”

Reacție dură după atacul lui Teodorovici. „După repetate deplasări la Moscova…”

Realizatorul Radu Tudor a criticat, sâmbătă, atacul lui Eugen Teodorivici împotriva demisiei lui Nicolae Ciucă de la șefia Statului Major, de Ziua Armatei.

„După repetate deplasări la Moscova, Orlando a lu’ Vâlcov atacă cel mai important general al Armatei Române. #culcat”, a fost mesajul scris de Radu Tudor pe Facebook.

Reacția vine după ce Eugen Teodorovici a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu în care îl critică pe generalul Nicolae Ciucă, catalogându-l drept un simplu „purtător de uniformă și grade”.

„Îmi este rușine de rușinea domnului General și cum văd că nimeni nu cere scuze ostașilor români, le cer eu scuze pentru lăcomia politicienilor români, acoperiți sau nu. Armata Română merită generali adevărați, dar nu și pe cei ce se dovedesc doar niște purtători de uniforme și grade. Și mai merită onoarea câștigată prin jertfa eroilor care au purtat cu mândrie însemnele Armatei Române, indiferent de gradul avut. Armata Română merită respectul nostru și merită mult mai mult decât să fie instrumentul ambițiilor personale ale unora sau altora”, a spus Teodorovici.

Liderul PSD a spus că Armata Română merită generali adevărați și respect, nu să fie instrumentul ambițiilor personale ale unora.

„Acum pot să spun ferm, clar, răspicat, bărbătește, că rușine mai mare pentru Armata României decât palma dată ieri de Generalul Ciucă nu poate fi imaginată. Șeful Marelui Stat Major, comandantul militar al armatei, a abandonat Armata Română chiar de ziua ei, pentru o funcție politică în eventualul Cabinet Orban. Mă întreb, oare care sunt meritele acestui General? Și dacă ne-am fi găsit într-o situație de conflict armat, ar fi procedat la fel? Ar fi părăsit câmpul de luptă pentru o funcție călduță, acasă, într-un birou?”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Afirmaţia vine după ce generalul, propus pentru funcția de ministru al Apărării, a decis să demisioneze din funcția de șef al Statului Major, chiar de Ziua Armatei.