“Incompetenţă şi iresponsabilitate crasă! Toti aceştia sunt plătiţi din bani publici, în regim “privilegiat”! Au fost atâtea semnale în timp ca poliţiştii de la 112 nu iau în serios apelurile, ca pentru ei acela este un loc “călduţ”, nu unul cu mari responsabilitati care necesita o instruire complexa! Nu au luat in seama apelurile disperate ale medicilor aflati in misiune in prespital, unii fiind chiar amendati pentru ca “i-au deranjat” nejustificat (vezi cazul doctorului Caraveteanu de la ambulanta), nici apelurile facute de medicii din UPU pentru a solicita sprijinul politiei, etc.“, scrie medicul craiovean pe contul personal de Facebook.
Este un obicei să se intervină după ce s-a produs tragedia
“A devenit o obisnuinta pentru politisti sa intervina dupa ce s-a produs o tragedie, ei nu stiu ce inseamna preventia! Aici, nu pot sa inteleg de ce nu au solicitat ambulanta pentru ca era cert ca fata fusese agresata sexual si fizic! Medicul sau asistentul medical de la 112 niciodata nu a ignorat vreun apel si ar fi trimis acolo o ambulanta care, in prezenta politiei, intra imediat in imobil, fara a necesita un mandat!”, mai scrie medicul craiovean,
Trebuie aspru pedepsiţi
“Toti cei care nu si-au facut datoria trebuie aspru pedepsiti dupa faptele lor! Cum poate cineva sa spuna ca fata nu a avut nicio sansa la viata! Cum poate sa spuna cineva ca criminalul oricum o omora, caci asta ii era scopul? O ineptie mai mare ca asta nu mi-a fost dat vreodata sa aud! Cu atat mai grava este afirmatia cu cat ea este facuta de unul care raspunde de siguranta cetateanului! Sanse de salvare a fetei si a fetelor erau suficiente daca idiotii platiti regeste din bani publici si imbuibati cu tot felul de “drepturi speciale si facilitati” si-ar fi facut treaba!”, este mesajul complet al medicului Cristiana Geormăneanu.