"Mă bucur că raţiunea până la urmă a câştigat şi PDL-PNL au înţeles că democraţia înseamnă reguli, nu haos! Vineri moţiunea de cenzură trebuie dezbătută doar în Parlament, şi nu pe stradă! Şi votul parlamentarilor trebuie să decidă fără alte presiuni!", a scris Ponta, pe facebook. 
 
PNL a decis să anuleze mitingul după ce Primăria Generală a Capitalei a aprobat mitingul doar pentru 1.500 de participanţi, iar ei aveau nevoie de 5.000 pentru a face lanţul uman în jurul Parlamentului. Decizia a fost votată în Biroul Politic Naţional al PNL. Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu anunţa, înainte de şedinţă, că liberalii vor scoate în stradă 10.000 de oameni. 
 
"Am decis să nu fim parte la nişte manifestări care să aducă aminte de 1990, că despre asta este vorba. PSD face ce ştie cel mai bine, adică contramanifestaţii, contramitinguri, şi nu am dori să aibă vreun român de suferit, indiferent pe cine susţine din această cauză, şi am decis ca mitingurile de la nivelul prefecturilor de judeţe să se desfăşoare iar în cursul lunii iunie vom organiza un miting mare în Bucureşti, la o dată pe care o să o anunţăm, rugându-l pe dl Oprescu şi PSD să nu mai vină cu o contramanifestaţie, pentru că ar fi deplasat", a spus Blaga.