Evenimentul Zilei > Social > RCA 2020. Ce se întâmplă cu asigurările auto? Se va aplica un tarif de referință
RCA 2020. Ce se întâmplă cu asigurările auto? Se va aplica un tarif de referință

RCA 2020. Ce se întâmplă cu asigurările auto? Se va aplica un tarif de referință

RCA 2020. Un nou comunicat din partea UNSAR arată concret că industria asigurărilor auto nu susține plafonarea tarifelor pentru reparații.

RCA 2020. Ultimul comunicat al UNSAR explică de ce industria asigurărilor auto nu susține plafonarea tarifelor pentru reparațiile auto. De fapt, se dorește implementarea unui tarif de referință, arată Agerpres.

„Urmare informaţiilor eronate apărute în spaţiul public cu privire la o eventuală plafonare a costurilor pentru reparaţiile auto, UNSAR doreşte să clarifice faptul că industria de asigurări nu a susţinut şi nu susţine impunerea unei plafonări a tarifelor aferente reparaţiilor auto, ci susţine conceptul unui tarif de referinţă, cu titlu informativ.

RCA 2020. O astfel de măsură ar veni în sprijinul consumatorilor români, oferindu-le repere acestora şi permiţându-le să fie mai bine informaţi cu privire la costurile implicate de reparaţiile auto”, se menţionează în comunicatul transmis de UNSAR.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România argumentează că un tarif de referinţă în ceea ce priveşte reparaţiile auto este dorit de 94% dintre români.

RCA 2020. „Conceptul unui tarif de referinţă la reparaţiile auto este susţinut de rezultatele studiului IRES privind percepţia românilor faţă de asigurările auto, studiu din care a reieşit că 94% dintre românii care conduc un autovehicul consideră că publicarea de către o autoritate competentă, cu titlu informativ, a unor tarife de referinţă pentru reparaţiile autovehiculelor ar fi binevenită. Un astfel de demers ar putea susţine şi proteja consumatorii români.

Studiul IRES mai arată şi că 93% dintre români îşi doresc să ştie care este valoarea despăgubirii plătite de asigurătorul RCA în cazul unei daune, iar 71% dintre români ar fi deranjaţi dacă valoarea plătită ar fi considerabil mai mare pentru reparaţia unui autovehicul în cazul unei despăgubiri acoperite de poliţa RCA faţă de reparaţia efectuată fără asigurare”, notează UNSAR în comunicat.