Răzvan Lucescu și grecii de la PAOK Salonic au visat la grupele Ligii Campionilor, dar miercuri seara au trăit un coșmar chiar pe propriul teren.

„Alb-negrii” au fost bătuți la scor de Benfica Lisabona (scor 1-4) și se vor consola în grupele Ligii Europa. După 1-1 în tur, PAOK a început decisă să tranșeze repede calificarea și a deschis scorul prin Aleksandar Prijovici (13).

Benfica a revenit în stil de mare echipă

Oaspeții nu s-au pierdut cu firea, au revenit după reușita lui Jardel Vieira (20), apoi au mai marcat de trei ori, „dublă” Eduardo Salvio (26 și 50 – ambele din penalty) și Luis Pizzi (39). Niciun dubiu în privința echipei care a meritat să stea la masa bogaților, iar Răzvan Lucescu a recunoscut superioritarea adversarului.

 

„Este greu să reziști psihic”

„Benfica este la un nivel mult peste noi, pe locul 10 în topul UEFA, și are experiență mare. Diferența s-a făcut în gestionarea presiunii. Ei nu și-au pierdut capul la 0-1 și când noi jucam foarte bine. Am comis greșelile care le-au dat putere și moral să revină. Benfica a fost mai bună, dar sunt mândru de jucătorii mei, au dat totul și au continuat să joace și la 1-4. Nu ne-am apărat deloc rău și nu și-au creat multe ocazii. Au avut una, dar ne-au dat patru. Este greu să reziști psihic când primești două goluri în acest mod”, a spus Lucescu junior. Tehnicianul român și-a amintit de sezonul trecut, atunci când echipa sa a ratat câștigarea titlului doar din cauza deciziilor nefavorabile primite din partea Comisiei de Disciplină.

 

„Am arătat că putem bate pe oricine”

„Noi am cucerit titlul, ne-am atins obiectivul, însă din alte motive nu am fost și campioni. Am avut neşansa de a ajunge pe un traseu extrem de greu, poate şi din cauza celor întâmplate anul trecut, dar experiența ne va ajuta. Am arătat că putem bate pe oricine dacă ne controlăm mai bine sentimentele și presiunea. Am câștigat încredere și putem privi în ochi oricare adversar. Cel mai important lucru este să avem liniște și ne dorim să mergem cât mai departe în Europa League”, a conchis fostul selecționer al echipei naționale a României.