Răzvan Lucescu: "Luxemburghezii au făcut din defensivă o artă!"

Răzvan Lucescu: "Luxemburghezii au făcut din defensivă o artă!"

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Răzvan Lucescu, a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a prefaţat duelul de mânie, de la Piatra Neamţ, cu Luxemburgul, din preliminariile pentru Euro 2012.

"Nu am închis ochii noaptea trecută. Vom întâlni o echipă mică. Luxemburghezii au făcut din defensivă o artă. Sunt agresivi. Şmecheri. Vom face tot posibilul să câştigăm", a început selecţionerul Răzvan Lucescu dialogul cu jurnaliştii. Răzvan Lucescu s-a arătat mulţumit de evoluţia lui Adrian Mutu în meciul cu Bosnia: "Adrian a făcut ce a trebuit. S-a mişcat bine. Cu toate acestea, Bosnia a meritat victoria. Am luat goluri la două faze fixe, pe greşelile noastre. Suntem supăraţi, suntem frustraţi".

"Nu este vorba despre demisia mea. Este vorba de patriotism, despre o naţiune. Nouă ne lipseşte acest patriotism. Suporterii bosniaci au fost un exemplu. Şi-au încurajat echipa şi la greu", a spus selecţionerul despre presiunea care se pune pe el în urma eşecului din weekend (1-2 cu Bosnia). "Dincolo de mine, există această echipă. Dacă vom câştiga mâine, ne vom apropia de echipele de la vârf şi apoi urmează meciurile decisive pe care le vom juca pe teren propriu. Atât timp cât sunt şanse de calificare, eu nu plec nicăieri", a mai spus Lucescu Jr.

"Întinerire la echipă există. Avem cel puţin şase jucători sub 26 de ani care au debutat recent la naţională", a susţinut selecţionerul, care şi-a apărat şi mijlocaşii mult criticaţi în ultima vreme: "În campionatul nostru nu avem echipe care să aibă o posesie strălucită. Mijlocaşii pe care îi avem la lot îşi fac datoria. Florescu a crescut foarte mult în ultimul an. A jucat mereu la echipa naţională", a adăugat Lucescu. Gabriel Torje: "Cum puteţi compara România cu Insulele Feroe?" "Important este să uităm meciul din Bosnia şi să ne gândim la meciul de mâine. Fotbalul îţi dă şansa să joci un alt meci după câteva zile şi să îţi refaci moralul. Trebuie să credem în şansele noastre până la final", a spus Gabriel Torje, mijlocaşul echipei naţionale şi al formaţiei Dinamo Bucureşti. Torje a mai spus că doreşte ca selecţionerul Răzvan Lucescu să continue la cârma echipei naţionale. "Normal că putem învinge Luxemburgul, la fel cum putem câştiga în faţa oricărei echipe. În Bosnia am pierdut în urma a doua faze fixe, însă mâine sperăm să câştigăm", a mai spus mijlocaşul naţionalei, care s-a arătat iritat de întrebările jurnaliştilor: "Cum puteţi compara România cu Insulele Feroe" şi "Am omorât pe cineva?" au fost doar câteva dintre replicile fotbalistului în vârstă de 21 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News