Evenimentul Zilei > Sport > Răzvan Lucescu este campion în Arabia Saudită. Primele reacții ale antrenorului român
Răzvan Lucescu este campion în Arabia Saudită. Primele reacții ale antrenorului român

Răzvan Lucescu este campion în Arabia Saudită. Primele reacții ale antrenorului român

Un nou succes major pentru fostul selecționer al naționalei României.

După ce a câștigat titlul în Grecia, cu PAOK Salonic, în 2019, Răzvan Lucescu a devenit campion și în Arabia Saudită. Al Hilal, formația pregătită de antrenorul român, s-a impus, sâmbătă seara, în partida cu Al-Hazem, scor 4-1, și a cucerit titlul, cu două etape înainte de finalul sezonului.

La final, Răzvan Lucescu a ținut să transmită un mesaj presei din România, care a scris că el are în palmares șapte trofee.

„Oriunde am fost am câștigat ceva. Este al optulea trofeu, nu al saptelea. Presa de la noi nu a contabilizat Cupa Ligii Qatarului și îmi pare rău, pentru că a fost prima experiență în străinătate, iar acel trofeu a fost primul din istoria respectivului club.

Simt o bucurie enormă. A fost un an greu, dar fericit. Căpitanul echipei, un lider absolut, chiar dacă nu joacă titular prea mult, îmi spunea că nicio echipă din Arabia Saudita nu a reușit „dubla” Champions League – titlu în același sezon. Sunt fericit pentru că am fost eu cel care a reușit această performanță. Nu a fost ușor”, a afirmat tehnicianul român la Radio Sport 1.

El a mai spus că singurul său obiectiv, pe care l-a urmărit între sezonul a fost legat de titlul din Arabia Saudită.

„În fiecare oră din acest sezon mă gândeam doar cum să câstig și titlul, după Champions League și Mondialul unde am pătruns în semifinale. Aveam nevoie să mă hrănesc cu confirmarea. În sfârșit, astăzi va fi prima noapte când pot dormi liniștit.

Nu a fost timp de bucurie nici după Champions și nici după Mondial. Noi continuam să jucăm. Dupa semifinala de la Mondiale noi la trei zile am jucat în Cupa. Am făcut mare bucurie aici. Saudiții gasesc în fotbal bucuria vieții lor. Ocazia de a scoate din ei toate frustrările și să vină la stadion pentru fericire, pentru liniște.”