Evenimentul Zilei > Actualitate > Razie la Moscheea ISIS din Stuttgart
Razie la Moscheea ISIS din Stuttgart

Razie la Moscheea ISIS din Stuttgart

Autoritățile germane au efectuat o razie la o moschee din Stuttgart, despre care există informații că sprijină gruparea ISIS, dar și la adrese din Berlin, ca parte a unei operațiuni anti-teroriste.

Poliția a ridicat computere, suporturi de date, telefoane mobile și documente de la Centrul Educațional și Cultural Islamic Sahabe, din sud-vestul orașului Stuttgart, a anunțat Reinhold Gall, ministrul de Interne al landului Baden Wurttemberg.

De asemenea au fost operate percheziții și la două adrese din cartierele Neukölln și Friedrichschain din Berlin.

Procurorii au declarat că locuitorii apartamentelor sunt suspectați că  plănuiau un atac terorist și că ar deține ilegal arme. Un laptop, o armă cu aer condiționat și alte obiecte ce contravin legii armelor au fost descoperite, a anunțat agenția de presă DPA.

O fotografie cu una dintre locatarele unuia dintre apartamente, în vârstă de 28 de ani, pozând cu un kalașnikov în mână, și declarându-și dorința de a lupta în răboiul civil din Siria, postată de un grup anti-ISIS, a dus la șirul de percheziții al poliției.

Gall a declarat că zece persoane au mers în Siria să lupte în rândurile ISIS, după ce au vizitat moscheea din Stuttgart.

Joi, poliția a arestat un bărbat de 31 de ani, bănuit de legături cu ISIS, într-o tabără de refugiați din landul Rinul de Nord-Westfalia.