Evenimentul Zilei > International > RĂZBUNAREA lui Francisc: l-a CRITICAT pe Papa și a fost dat la MUNCA de JOS
RĂZBUNAREA lui Francisc: l-a CRITICAT pe Papa și a fost dat la MUNCA de JOS

RĂZBUNAREA lui Francisc: l-a CRITICAT pe Papa și a fost dat la MUNCA de JOS

Papa Francisc l-a retrogradat sâmbătă pe cardinalul Raymond Burke, unul dintre cei mai acerbi critici ai concesiilor făcute de Suveranul Pontif homosexualilor. Epurarea s-a dorit un gest demonstrativ, învățătură de minte și pentru alți recalcitranți.

Monseniorul Raymond Burke, în vârstă de 66 de ani, deținea cel mai înalt rang dintre cardinalii americani: el era șeful Tribunalului Suprem al Signaturii Apostolice de la Vatican, autoritatea judiciară cea mai importantă a Lumii Catolice, după Papa însuși.

Suveranul Pontif nici nu a încercat să-și mascheze răzbunarea, mutându-l pe Burke un post cu o influență ridicolă: șef al Ordinului Militar Suveran de Malta, organizație implicată în activități caritabile cu spitale și servicii pentru persoanele în vârstă.

Cardinalul Raymond Burke este una dintre cele mai proemiente voci ale taberei conservatoare a Bisericii Catolice, care s-a opus vehement propunerilor Papei de a se permite persoanelor divorțare și recăsătorite să se împărtășească. De asemenea, a criticat cu asprime tendințele papale de a face concesii homosexualilor. El a numit relațiile între persoane de același sex „intrinsec anormale” și „dăunătoare pentru copii”. Săptămâna trecută, într-un interviu acordat unei publicații spaniole, Monseniorul Burke a afirmat că, sub conducerea Papei Francisc, Biserica Catolică a ajuns „ca o corabie fără cârmă”.

Vaticanul nu s-a ostenit nici măcar să ofere o explicație pentru retrogradarea atât de drastică a Monseniorului Burke.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: