Evenimentul ZileiInternationalRăzboiul cu China e aproape. Taiwan începe construirea de submarine

Războiul cu China e aproape. Taiwan începe construirea de submarine

Războiul cu China e aproape. Taiwan începe construirea de submarine
Amenințările Beijingului la adresa „insulei rebele” sunt din ce în ce mai directe. Potrivit unui studiu recent, marina taiwaneză are nevoie de submarine „puternice” și „discrete” pentru a putea „amenința” orice navă chineză.

Cu toate acestea, cele douăzeci și ceva de nave de prim rang și cele patru submarine pe care le aliniază marina taiwaneză sunt vechi. Chiar foarte vechi.

Din acestea din urmă, cele două mai recente, care aparțin clasei „Zwaardvis” (sau Hai Lung), au fost achiziționate din Olanda în 1986.

O comandă pentru patru exemplare a fost luată în considerare pentru o vreme. Dar guvernul olandez nu a mers până la capăt pentru a nu stârni furia autorităților din China, mai importantă pentru olandezi fiind imensa piață internă a țării.

Celelalte două submarine aparțin clasei Guppy II. Implementate de marina SUA în timpul celui de-al doilea Război Mondial, acestea au fost cedate către Taipei în anii 1970.

De asemenea, marina taiwaneză suferă de un deficit major de capacitate în domeniul războiului submarin. Chiar și critic pentru o țară care, așa cum a subliniat un studiu recent al Centrului pentru Studii Avansate ale Marinei (CESM), are nevoie de submarine „puternice” și „discrete” pentru a putea „amenința” orice navă chineză.

Or, cum este foarte complicat pentru Taiwan  să achiziționeze submarine din puținele țări care le produc, Taipei a solicitat, prin urmare, institutelor sale de cercetare și industriilor sale să răspundă nevoilor forțelor sale navale.

În 2015, un prim contract de studiu, pentru o sumă de 94 de milioane de dolari, a fost atribuit Ship and Ocean Industries R&D Center, CSBC Corporation Taiwan și Institutului Național Chung-Shan pentru Știință și Tehnologie, scrie Opex 360.

Obiectivul a fost apoi de a construi opt submarine cu propulsie diesel-electrică, începând de la zero, adică fără competență în materie de materiale, acustică, senzori, etc.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: