În ziua în care Vincenzo Spadafora, subsecretar de Stat din partea M5S (printre altele favorabil adopţiilor de copii de către cuplurile gay), îl acuză pe Matteo Salvini de sexism, hop că apare, normal, şi Laura Boldrini, fost preşedinte al Camerei deputaţilor, aprobând cele spuse de Spadafora, lansându-se în jigniri ca la uşa cortului: “Salvini a promovat politica urii căutând ţapi ispăşitori”. “Mai întâi se ia de migranţi, altă dată de instituţiile europene, mai apoi de cei care lucrează în centrele de primire a migranţilor. Mai mult, l-a luat la ţintă pe câştigătorul de la Sanremo. Toate acestea infectează societatea”, spune ea potrivit liberoquotidiano.

Pentru Laura Boldrini, ministrul de Interne “infectează” societatea, iar propaganda pe care o face ar fi răul Italiei şi dă sentinţa: “A pus în genunchi Ţara”. Doamna Boldrini neagă evidenţa: “Care urgenţă pentru migranţi? Aici, la noi, adevărata urgenţă este emigrarea, fuga tinerilor noştri pe care-i formăm şi apoi îi facem cadou restului lumii”.  Şi pistonează în continuare: “Ca să nu mai vorbim despre nedreptăţile fiscale şi chestiunea mediului ambiant, absent din dezbaterea publică…dacă acesta este un guvern, apoi…”, concluzionează ea. Aşa o fi?

Nu trebuie uitat că David Sassoli, unul din liderii Partidului Democrat, care a pierdut ruşinos alegerile parlamentare, dar şi pe cele europarlamentare din Italia, a fost surprinzător ales şef al Parlamentului european, susţinut de Angela Merkel, a cărei coaliţie cuprinde şi socialişti. Iar doamna Boldrini este de o bună perioadă admiratoarea şi votanta acestuia, ea, o ecologistă de stânga, cu o viaţă aventuroasă ce se pierde în negura vremurilor.
Amintim că un cunoscut politician italian a “aruncat” într-o zi publicului următoarea dilemă: “Ce te-ai face dacă te-ai trezi într-o zi cu Laura Boldrini în maşină?”.