Polițiștii au început audierile încă de vineri după-amiază. De ajutor sunt și imaginile surprinse pe camerele de supravegere de la parterul Iulius Mall, unde a avut loc prina rundă a bătăii. Imaginile au surprins atacul asupra lui Ion Zmeu, comis de Flucsă, Taloș și un al treilea individ, neidentificat încă.

Oamenii legii au ridicat și dus la audieri câte doi membri din fiecare tabără. Pe de o parte au fost ridicați Adrian Taloș și Sorin Flucsă, iar din celaltă tabără – Lucian Boncu și Marius Calafeteanu. Ulterior, cei patru au fost reținuți în arestul poliției, urmând ca azi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare peventivă. Ei sunt acuzați de tulburarea ordinii și liniștii publice și loviri și alte violențe.

 Reamintim că războiul între cele două clanuri rivale din Timișoara a început joi la prânz, la mall.   De față cu clienții centrului commercial, interlopii s-au amenințat și au sărot la bătaie, folosind cuțite și bâte.  “Am fost să mâncăm şi când am plecat spre maşină am ieşit pe unde e banda rulantă. M-am oprit să cumpăr ceva şi am văzut că din dreapta, printre maşini, vin Calafeteanu, Boncu, Tarzan şi încă câţiva. Aveau pari, beţe telescopice şi i-au atacat pe Flucsă şi Taloş. Cum am avut problemele de la stadion, unde m-au acuzat că am tras cu pistolul şi s-a dovedit că nu e adevărat fiind achitat de tribunal, am sunat imediat la 112. Maşina mea era blocată de un Volkswagen Touareg alb de Timiş, cu CUM în număr. Primul l-au atacat pe Taloş. Calafeteanu avea un cuţit în mână, Tarzan l-a lovit cu pumnul în faţă.  Taloş a fugit şi atunci s-au dus spre Flucsă şi au început să-l lovească. Era Calafeteanu, Boncu, “Cumnatu”, “Tarzan” şi alte persoane. Flucsă a reuşit să fugă, pe partea cu taximetrele, în interiorul mall-ului la paşapoarte. Tarzan a rămas cu unii afară şi Zmeu a coborât de sus de la casino şi m-au prins la mijloc. Era clar că ne-au aşteptat. Tarzan a venit în fugă să mă lovească, la fel şi Zmeu. Când s-a apropiat şi a vrut să dea, m-am ferit şi i-am dat un pumn lui Zmeu, care a luat somn instant. Şi-a revenit apoi. Am luat-o la fugă şi am plecat cu un taxi pentru că maşina mea era blocată”, a relatat Ciprian Dăscălescu. În timpul bătăii lui Taloş i s-a rupt nasul, iar Flucsă a fost lovit cu un telescop în timp ce  Calafeteanu se pregătea să îl taie cu cuțitul. Ulterior amenințările au continuat noaptea, interlopii făcâd uz de topoare. Vineri, au fost la un pas să se omoare din  nou.