Război în Ucraina, ziua 761. Rusia atacă pentru a treia oară în patru zile Kievul

Război în Ucraina, ziua 761. Rusia atacă pentru a treia oară în patru zile Kievul Ucraina / Sursa foto: Volodimir Zelenski/Facebook

Război în Ucraina, ziua 761. Rusia a lansat duminică al treilea atac masiv asupra Ucrainei în patru zile. Ținta principală a fost Kievul. Forțele armate ale Poloniei au fost în alertă, deoarece una dintre rachetele Rusiei a încălcat pentru scurt timp spațiul său aerian.

Forțele aeriene ucrainene spun că Rusia a lansat 57 de rachete și drone împotriva țării. Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus 18 din 29 de rachete și 25 din 28 de drone de atac.

Război în Ucraina, ziua 761. Rusia atacă pentru a treia oară în patru zile Kievul

Forțele armate ale Poloniei au declarat că una dintre rachetele de croazieră ale Rusiei care vizează vestul Ucrainei a încălcat spațiul aerian al Poloniei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul polonez al Apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat într-o conferință de presă televizată că rachetele rusești ar fi fost doborâte dacă ar exista indicii că vizează Polonia. Ministerul polonez de Externe a spus că va cere explicații de la Rusia.

„Mai presus de toate, solicităm Federației Ruse să oprească atacurile teroriste asupra locuitorilor și teritoriul Ucrainei, să pună capăt războiului și să abordeze problemele interne ale țării”, a spus ministerul într-un comunicat.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoaneRăzboi în Ucraina. Sursa foto: Facebook

Alarmă într-un mall din St. Petersburg

Un centru comercial din Sankt Petersburg a fost evacuat astăzi, după ce un bărbat a sunat la poliţie spunând că a pus o bombă în incintă. Bărbatul a fost oprit de ofiţeri, potrivit ziarului local Fontanka. Centrul comercial, London Mall, este acum inspectat de poliţie.

Centrul comercial London Mall din Sankt Petersburg, Rusia, a fost evacuat. Presa rusă a relatat acest lucru pe Telegram, explicând că la faţa locului au fost prezenţi pompieri, ambulanţe şi forţele de ordine. Încă nu au fost făcute declaraţii oficiale.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoanăRăzboi în Ucraina. Sursa foto: Facebook

Rusia a actualizat informații despre pierderile armatei ucrainene

Reprezentatul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, Igor Konașenkov, a lansat informații despre pierderile armatei ucrainene

„De la începutul operațiunii speciale, au fost distruse 577 de avioane inamice, 270 de elicoptere. 16.908 UAV-uri, 489 de sisteme de rachete antiaeriene. 15.587 de tancuri și alte vehicule blindate. 1.256 de lansatoare de rachete. De asemenea, 8.514 de artilerie și mortare, 1532 de vehicule militare speciale, 1532”, a declarat Igor Konașenkov.

Război în Ucraina. Volodimir Zelenski, despre ce aduce Rusia în țara sa

Volodimir Zelenski a spus că au fost 760 de zile de război pe scară largă și mai bine de doi ani „de realitatea evidentă a ceea ce sistemul lui Putin aduce lumii. Ruine în loc de orașe și sate. Durere și moarte în loc de viață. Teroare în loc de dreptul internațional”.

El a scris pe X că ucrainenii își apără cu curaj țara și este recunoscător tuturor celor din lume care ajută Ucraina și poporul ei, așa cum a cerut de la mai mult sprijin.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook

„Rusia trebuie să piardă acest război. Numai asta poate proteja viața în mod fiabil”, a spus el. „Apărarea aeriană, arme cu rază lungă de acțiune, artilerie, sancțiuni, confiscarea bunurilor rusești, sprijinul statului nostru – toate acestea apropie restabilirea păcii oneste și a vieții normale”, a scris Zelenski, potrivit theglobeandmail.com.