Evenimentul Zilei > Actualitate > RATB a fost amendată de Protecţia Consumatorilor. Călătorii au fost răzbunaţi
RATB a fost amendată de Protecţia Consumatorilor. Călătorii au fost răzbunaţi

RATB a fost amendată de Protecţia Consumatorilor. Călătorii au fost răzbunaţi

Din cauza condiţiilor proaste oferite călătorilor, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a fost amendată de Protecţia Consumatorilor cu suma de 150.000 de lei.

Oamenii care au călătorit în Bucureşti cu autobuzele murdare şi s-au sufocat de căldură din cauza lipsei aerului condiţionat au fost răzbunaţi. Comisari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au demarat un control pentru verificarea condiţiilor în transportul public, în urma căruia au fost descoperite încălcări grave ale prevederilor legale privind asigurarea condiţiilor de transport public. Astfel, RATB a fost amendată cu suma de 150.000 de lei.

Principalele abateri constatate au fost: condiţii de transport improprii, neigienice, pavimente pătate, pline de grăsimi şi praf, spărturi ale plăcilor de melamină din interiorul vagonului în dreptul scaunelor, care pot pune în pericol viaţa şi siguranţa călătorilor, podele exfoliate cu risc mare de accidentare a călătorilor, tapiserii neigienizate şi rupte, pline de grăsimi şi resturi de mâncare, protecţiile barelor de susţinere deteriorate, anvelope uzate sub limita admisă de 4 mm, lipsa ciocanelor de spart geamuri în caz de pericol, lipsa verificării periodice a extictoarelor cu care sunt echipate mijloacele de transport, neefectuarea dezinsecţiilor şi dezinfectarea elementelor cu care intră în contact direct consumatorul. La acestea se adaugă şi lipsa aerului condiţionat. Controalele vor continua şi în perioada următoare.