Răsplată. Sporuri colosale pentru medici. La ce sume ajunge salariul unui cadru medical

Răsplată. Sporuri colosale pentru medici. La ce sume ajunge salariul unui cadru medical

Sporul este acordat pentru condiţii deosebit de periculoase şi are valori cuprinse între 55% şi 85% din salariul de bază.

Medicii, asistenţii sau infirmierii din cadrul secţiilor şi compartimentelor de boli infecţioase, care îngrijesc pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19), ar putea primi sporuri de până la 85% din salariul de bază, aşa cum reiese dintr-un proiect de act normativ pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Este vorba despre proiectul de hotărâre pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială„.

O sută de medici de la spitalul din Suceava vor fi rechemați să se testeze pentru coronavirus, deoarece nu li s-au completat fişele cum trebuie, scrie RomaniaTV.

Ne puteți urmări și pe Google News