Posibil caz de rasism în SUA. Copil de 10 ani, întemnițat pentru că a urinat într-o parcare

Posibil caz de rasism în SUA. Copil de 10 ani, întemnițat pentru că a urinat într-o parcare sursă foto: Arhiva EvZ

Un nou caz cu iz de rasism scindează opinia publică din SUA. Băiatul de 10 ani, pe numele lui Quantavious, a fost plasat în perioadă de probă pentru trei luni, după ce a fost întemnițat pentru că a urinat într-o parcare.

Rasism sau exces de zel? Este întrebarea care a scindat societatea publică americană. Asta pentru că judecătorii din SUA nu au avut milă pentru un copil de doar 10 ani. Minorul, care și-a făcut nevoile într-o parcare publică a fost condamnat de instanță. Magistratul a fost insensibil la argumentele avocatului.

Rasism sau exces de zel în SUA

Un nou caz cu iz de rarism scindează opinia publică din SUA. Băiatul, pe numele lui Quantavious, a fost plasat în perioadă de probă pentru trei luni. Copilul va trebui să scrie un eseu despre fostul mare jucător de baschet Kobe Bryant.

În primă fază, procurorii au scolicitat instanței ca băiatul să  scrie un eseu despre dececența publică, însă judecătorul l-a schimbat pentru că minorului îi place baschetul. Incidentul s-a consumat într-o parcare din Mississippi și a dat curs unei dezbateri aprinse pe fondul conotații rasiste. Parte din opinia publică consdieră că nu s-ar fi ajuns la această decizie dacă băiatul nu ar fi fost de culoare.

Ne puteți urmări și pe Google News
Caz de rasism în SUA. Copil de 10 ani, întemnițat pentru că a urinat într-o parcare

Copii în căminele destinate persoanelor cu dizabilități în epoca lui Ceaușescu. Sursa foto: www.instagram.com/abrahamsmike

Instanța a respins argumentele avocatului

„M-am gândit că orice judecător sensibil va respinge complet acuzații. „Nu cred că există un bărbat în America care să nu fi urinat discret în public. A urinat lângă mașina din spatele ușii, fără să se expună nimănui. Nu ar fi fost reținut, urmărit sau condamnat dacă ar fi fost de altă culoare, rasă”, a precizat avocatul minorului.

La rândul ei mama baăiatului consideră că judecatărul a fost mult prea dur. Mai grav este că băiatul, chiar dacă nu a fost încătușat a stat într-o celulă. Membrii ai organizației civice consideră sentința judecătorului mult prea dură și critică modalitatea prin care oficialii cheltuie resursele contribuabililor.

Organizația civilă invocă motive rasism

Polițiștii l-au surprins pe minorul de 10 ani în timp ce urina lânga lânga mașina mamei sale. În tot acest timp, mama minorului se afla în cabinetul unui avocat. Incidentul s-a consumat în luna august, iar sentința a fost pronunțată în săptămâna această. Avocatul băiatatulul a respins cererea, însă judecătorul de caz nu a luat în conisderarea argumentele invocate, potrivit Mediafax.