Pilotul care a încercat să prăbușească zborul Alaska Airlines, eliberat cu o condiţie. Ce spun judecătorii

Pilotul care a încercat să prăbușească zborul Alaska Airlines, eliberat cu o condiţie. Ce spun judecătorii Joseph Emerson. Sursa foto: Facebook

Pilotul care a încercat să prăbușească zborul Alaska Airlines a fost eliberat după ce soţia sa a plătit cauțiunea. Joseph Emerson a încercat să oprească motoarele unui avion de pasageri în timpul zborului, în 22 octombrie.

Pilotul care a încercat să prăbușească zborul Alaska Airlines se drogase înainte de a pilota cu ciuperci halucinogene. Fostul pilot Alaska Airlines a fost filmat cum și-a îmbrățișat strâns soția după ce a plătit cauțiune joi.

Reamintim că un zbor al companiei americane a fost deviat în data de 22 octombrie. Pilotul, care nu era de serviciu şi nu se afla în cabina de pilotaj, a încercat să saboteze aeronava prin dezactivarea motoarelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazul Alaska Airlines. Pilotul a pledat nevinovat

Joseph Emerson a fost scos din închisoare după ce a pledat nevinovat de acuzațiile de periclitare nesăbuită în timpul unei înfățișări în instanță joi. Acesta a fost avertizat de judecătorul de la Tribunalul de circuit al județului Multnomah, Thomas Ryan, să nu se mai apropie de avioane și să se supună serviciilor de sănătate mintală și să nu consume droguri sau alcool.

Joseph Emerson a scăpat de acuzaţia de tentativă de omor

Avocaţii lui Emerson au apreciat decizia Marelui Juriu de a nu-l acuza de 83 de capete de acuzare pentru tentativă de omor.

„Acuzaţiile de tentativă de omor nu au fost niciodată adecvate în acest caz, deoarece căpitanul Emerson nu a intenţionat niciodată să rănească o altă persoană sau să pună pe cineva în pericol - el a vrut doar să se întoarcă acasă la soţia şi copiii săi”, au spus avocaţii.

Imagini cu pilotul Emerson și soția sa Sarah Stretch îmbrățișați

Emerson a spus poliției, după arestarea sa, că se lupta cu depresia și că a luat ciuperci psihedelice cu aproximativ 48 de ore înainte de a încerca să întrerupă motoarele avionului.

Pilotul consumase ciuperci magice cu aproximativ 48 de ore înainte de incident

Marele Juriu l-a pus sub acuzare pe Emerson pentru o acuzaţie de punere în pericol a aeronavei de gradul întâi. 83 de acuzaţii de punere în pericol din imprudenţă a unei alte persoane. Câte una pentru fiecare persoană aflată la bordul aeronavei în momentul incidentului.

„Căpitanul Emerson credea că se află într-un vis. Acţiunile sale au fost întreprinse într-un efort unic de a se trezi din acel vis şi de a se întoarce acasă la familia sa”, au mai spus avocaţii.

Potrivit unei declaraţii depuse de procurori, Emerson le-a spus anchetatorilor că consumase ciuperci magice cu aproximativ 48 de ore înainte de incident. El a luat ciupercile în timpul unei escapade de weekend la Washington pentru a comemora moartea celui mai bun prieten al său.

Unul dintre avocații săi apărării, Noah Horst, nu crede că clientul său ar trebui să fie tras la răspundere penală. În opinia sa, pilotul nu a ales în mod conștient să pună în pericol aproximativ 80 de pasageri.