Evenimentul Zilei > Actualitate > Răscoala sătenilor la Ilia! Amendă imensă încasată de CFR
Răscoala sătenilor la Ilia! Amendă imensă încasată de CFR

Răscoala sătenilor la Ilia! Amendă imensă încasată de CFR

Sătenii și primarul din Ilia au reclamat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, iar demersul lor nu a fost în zadar.

În acest sens, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, care se ocupă de reabilitarea liniei ferate Simeria-Gurasada, a fost amendată cu 60.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu, din cauza că a amenajat un depozit de agregate minerale în comuna Ilia, judeţul Hunedoara.

Sancțiunea a fost aplicată ca urmare a reclamației depuse de sătenii și primarul din Ilia la Prefectura Hunedoara. Ei au arătat astfel că în comuna lor funcționează o platformă de agregate, care nu respectă obligațiile legate de mediu.

„Pentru nerespectarea prevederilor stabilite prin Acordul de Mediu, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu a aplicat titularului proiectului o sancţiune contravenţională de 60.000 lei”, se precizează în comunicatul Prefecturii Hunedoara.

De asemenea, Compania Naţională de Căi Ferate „CFR SA” trebuie să desfiinţeze depozitul de agregate minerale, dar și să amenajeze pe drumurile publice, până în 24 februarie, puncte speciale pentru îndepărtarea reziduurilor de pe cauciucurile echipamentelor şi utilajelor din şantier.

Precizăm că aproximativ 400 de locuitori ai comunei Ilia au semnat și trimis autorităților petiția.

Modernizarea liniei ferate a început în 2018 şi ar trebui să fie gata în 2023.