Rareș Bogdan știe numele viitorului președinte. Personajul care convine tuturor

Rareș Bogdan știe numele viitorului președinte. Personajul care convine tuturor sursa foto: EVZ

Rareș Bogdan susține că știe numele viitorului președinte și că acesta va fi un personaj care va fi unul convenabil pentru toate partidele. Nu însă și pentru majoritatea românilor dacă ne luăm după sondajele de opinie din ultima vreme.

Rareș Bogdan susține că viitorul președinte al României va fi Nicolae Ciucă, fostul premier și actualul lider al PNL. În opinia sa, Nicolae Ciucă va fi un președinte convenabil pentru toată lumea, inclusiv pentru PSD. Europarlamentarul își bazează profețiile pe „profilul internațional” al lui Nicolae Ciucă, pe bunul simț și „pe echilibru”.

Rareș Bogdan merge pe mâna lui Ciucă

Europarlamentarul PNL susține că Nicolae Ciucă va fi viitorul președinte al României, cel care îi va lua locul lui Klaus Iohannis, la anul. În opinia sa, fostul premier va fi un personaj convenabil tuturor, inclusiv celor din PSD. De altfel, actualul președinte al PNL are o relație foarte apropiată cu social-democrații, în special cu Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este singurul liberal pe care colegii socialiști, din coaliție, nu-l critică indiferent de situație. Nicolae Ciucă este cel care are grijă să netezească toate asperitățile care intervin în relațiile dintre PNL și PSD

„Vă fac o dezvăluire. Vă rog să păstrați această înregistrare: Nicolae Ciucă va fi președintele României. Va conveni tuturor, inclusiv PSD-ului. Țineți minte asta! Spun acest lucru bazându-mă pe profilul său internațional, pe bunul său simț, pe echilibru. Până și PSD l-ar accepta”, a spus Rareș Bogdan.

Ciucă, președinte în 2024

Politicianul Rareș Bogdan profețește că Nicolae Ciucă va rămâne președinte al PNL până la finalul lui 2024. Iar la acel moment, va părăsit conducerea partidului pentru a-și asuma conducerea țării.

„Nicolae Ciucă va fi președintele PNL până în decembrie 2024 când îl vom conduce la Palatul Cotroceni”, a mai spus Rareș Bogdan.

De altfel, nu este prima dată când prim-vicepreședintele PNL își elogiază șeful și îi prevede o carieră de președinte, la Cotroceni.

Rareș Bogdan îl vede pe Ciucă președinte

Nicolae Ciucă, posibil candidat prezidențial? Sursa Foto - Facebook

Rareș Bogdan contrazis de sondaje

Sondajele de opinie arată, însă, că preferințele românilor în materie de președinte sunt altele, diferite de ale lui Rareș Bogdan. Nicolae Ciucă nu se încadrează nici măcar în primii trei favoriți. Același lucru se întâmplă și la nivel de încredere, deși Ciucă a fost premier al României, din 2021 și, anterior, ministru al Apărării.

Într-un sondaj INSCOP, dat publicității la începutul lunii octombrie, favoriții la alegerile prezidențiale de anul viitor erau, în ordine următorii:

Mircea Geoană, 24,8%; Marcel Ciolacu, 21,4% George Simion, 18,5% Nicolae Ciucă, 12,8%

Sondajele nu-i sunt favorabile lui Ciucă

Ulterior, clasamentul primilor trei favoriți s-a menținut, conform datelor unei alte cercetări, tot a INSCOP, date publicității o lună mai târziu, în noiembrie:

Mircea Geoană, 27.7%; Marcel Ciolacu, 21.8% George Simion, 18.9% Elena Lasconi,12.1% Diana Şoşoacă, 10.5%.

Nicolae Ciucă nu apare între potențialii candidați, în această cercetare sociologică, dar Rareș Bogdan este optimist.