„Fără milă, fără PENSII SPECIALE și FĂRĂ SPORURI!! Afară cu toți cei cărora nu le convine! La privat cu ei! Să văd dacă renunță la serviciu!”, scrie Rareș Bogdan, într-o postare de pe Facebook.

Reacția sa vine pe fondul intensei dezbatere din societate pe tema pensiilor speciale, începută după ce Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru proiectul de hotărâre care vizează eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi structurilor din cadrul MAI. Doar că, a doua zi după această decizie din Parlament, grefierii au dat tonul protestelor, după care magistrații și cei din alte profesii juridice s-au solidarizat cu aceștia, blocând activitatea instanțelor.

„Dacă nu va exista hotărâre, vom muri politic! Vom reuși „perfomanța” de a nu da satisfacție nici milioanelor de români care se simt nedreptățiți (și pe bună dreptate!!!), considerați cetățeni de mâna a doua, mai puțin „speciali”, dar nici beneficiarilor de sporuri ireal de mari sau de pensii speciale”, a avertizat europarlamentarul.

„Pe cine vrem noi să mulțumim?? Românii ne-au dat un mandat imperativ moral, sunt sătui de privilegiați, oare chiar nu pricepem?”, a tunat, pe Facebook, Rareș Bogdan.

„Trebuie să intrăm în zodia în care politicienii chiar rezolvă mizeriile, nedreptățile, iar dacă nu reușesc, măcar să nu comită altele”, a încheiat prim-vicepreședintele PNL.