Evenimentul Zilei > EVZ Special > Rareș Bogdan, reacție explozivă după declarația lui Iliescu. „Cineva trebuie să plătească”
Rareș Bogdan, reacție explozivă după declarația lui Iliescu. „Cineva trebuie să plătească”

Rareș Bogdan, reacție explozivă după declarația lui Iliescu. „Cineva trebuie să plătească”

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan susține că cei care sunt vinovați pentru morții de la Revoluție trebuie să plătească.

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a avut o reacție virulentă după declarațiile lui Ion Iliescu despre Revoluție. Rareș Bogdan spune că vinovații trebuie căutați, aceștia trebuind să plătească după 30 de ani de la Revoluție.

Ba da, să-i căutăm! Trebuie să oprim sângele care încă ne curge din inimă, după 30 de ani! Dacă nu ne vindecăm sufletele, vom duce cu noi mortul crescut în ele până ne va roade ființa! În absența adevărului, ne vom topi! Din cenușă probabil că ies păsări, dar fără curățenie morală, ele nu au aripi! Trebuie să știm adevărul, oricât de dur ar fi! Pentru cei care și-au văzut copiii, părinții, frații împușcați fără să știe cine a dat ordin să fie apăsat trăgaciul!

Ceaușescu nu mai era, dar copiii continuau să moară! Cineva a dorit ca România să nu devină o democrație, ci un sconcs cu față umană! Cineva a refuzat să permită oamenilor liberi să devină decidenții destinului lor! Cineva s-a opus cu armele lumii care se schimbă pentru a lăsa spiritul să clădească pentru toți! Iar CINEVA trebuie să plătească! Acest comunism după care mai plâng unii a fost o rană infernală, care a mutat genetic conștiințele, atitudinile, simțirile unui popor atât de bun, atât de minunat, atât de inteligent!! Comunismul a fost o andrea înfiptă în cortexul frontal al României, el trebuie pulverizat! Să ne ajute Dumnezeu!„, a scris Rareș Bogdan.

Declarațiile europarlamentarului PNL au fost făcute după declarațiile lui Ion Iliescu despre Revoluție.

România s-a schimbat mult în ultimii treizeci de ani. Și, cu toate greșelile, și eșecurile, schimbarea a fost una în bine. Binele nu este nici atât de mare, precum ni-l dorim, dar nici atât de mic pe cât ne place să spunem. Binele este operă colectivă, așa cum Revoluția și schimbările care au însoțit-o au fost operă colectivă. Este momentul să încetăm să căutăm vinovați în orice situație în care este nevoie de soluții. Să ne asumăm responsabilități, ca niște cetățeni conștienți de drepturile, libertățile și obligațiile noastre”, a scris Ion Iliescu pe blogul său.