Evenimentul Zilei > Social > Raport incendiar în dosarul șefului „T.A.T.A.”. Fiica violată „este ruşinată, plânge…”
Raport incendiar în dosarul șefului „T.A.T.A.”. Fiica violată „este ruşinată, plânge…”

Raport incendiar în dosarul șefului „T.A.T.A.”. Fiica violată „este ruşinată, plânge…”

Bogdan Drăghici, președintele organizației T.A.T.A., nu conștientizează gravitatea faptelor pentru care a fost reținut.

Raportul specialiștilor Serviciului de Probațiune arată, în schimb, durerea cumplită pe care încă o resimte fiica sa vitregă, victimă abuzată sexual ani la rând chiar de tatăl ei!

Președintele Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor este acuzat că, pe lângă propria-i fiică, a mai abuzat și alte fetițe, gravitatea faptelor și mai ales modul în care înțelege Bogdan Drăghici să se raporteze la ele amintind de celebrul caz „Caracal”.

Potrivit raportului, prezentat de cancan.ro, „inculpatul are probleme serioase şi care necesită intervenţie de lungă durată. Faptul că acesta nu conştientizează problemele cu care se confruntă face ca intervenţia să fie anevoioasă. Indiferent de vinovăţie, «imaginea» de care se bucură rămâne serios ştirbită şi, odată cu «imaginea», stima de sine va fi puternic afectată. Specialiștii Serviciului de Probațiune atrag atenția că Bogdan Drăghici ar putea suferi „o intrare în depresie”.

Cât privește victima, o fetiță în vârstă de numai 13 ani, specialiștii consulrați arată că „va fi greu să reuşească să redea încrederea copiilor-victime în persoanele care alcătuiesc, în primul rând, familia. Nu trebuie omis nici efectul pe termen lung al abuzurilor asupra victimelor, care necesită o intervenţie complexă”.

Bănuiala asupra mamei

Ca parte a unor proceduri judiciare complexe, fiica vitregă a lui Bogdan Drăghici a fost nevoită să mai parcurgă încă o etapă dureroasă. Iată ce se scrie în documente: „În cauză a fost dispusă şi o analiză comportamentală pentru evaluarea veridicităţii aspectelor declarate de persoana vătămată, fiica minoră, pentru a se stabili dacă a fost influenţată de mamă atunci când a declarat despre abuzurile sexuale pe care le-a suferit, precum și pentru a se stabili dacă măsurile şi tratamentele aplicate de inculpat i-au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală, având în vedere că experiențele relatate de minoră sunt unele deosebit de traumatizante”.

Cu alte cuvinte, faptele relatate de copilă sunt atât de îngrozitoare încât anchetatorii se îndoiesc că pot fi reale!

„Minora pierde șirul ideilor”

Pentru fetița președintelui T.A.T.A., violul devenise aproape o normalitate. Cel puțin asta reiese din raportul specialiștilor.

„Activitatea infracţională descrisă de minoră s-a desfăşurat pe o perioadă atât de lungă şi cu o asemenea frecvenţă şi intensitate încât victima nu poate indica detaliat şi plasa în timp în mod exact fiecare eveniment, iar o relatare de o asemenea precizie nici nu i se poate pretinde în condiţiile date”.

De asemenea, starea psihică a minorei este în continuare una extrem de gravă, arată cei care au consultat-o: „Este greu de descris în cuvinte starea minorei din timpul audierii, însă aceasta poate fi observată prin vizionarea înregistrării. Minora este traumatizată, ruşinată, plânge, oftează, nu îşi găseşte cuvintele, pierde şirul ideilor atunci când este nevoită să rememoreze cele mai traumatizante evenimente şi este cuprinsă de un profund sentiment de vină, crezând că este responsabilă pentru cele petrecute”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.