Echipa de fotbal Rapid Bucureşti debutează astăzi în cupele europene, în turul doi preliminar al Ligii Europa. Giuleştenii vor evolua în prima manşă, pe teren propriu, împotriva finlandezilor de la Myllykosken Pallo-47 (ora 20.30, în direct la Digi Sport).
Meciul de astăzi va fi primul joc oficial pe care antrenorul Ioan Ovidiu Sabău îl va conduce de pe banca formaţiei de sub Podul Grant.
Nordicii au venit de nicăieri în Europa
În ciuda faptului că va da peste un adversar submediocru, "Moţul" a declarat înaintea partidei că finlandezii sunt superiori rapidiştilor. "Adversarii noştri sunt în plin campionat, au deja 17 meciuri, se află pe locul 5. Deci au ritm de joc oficial, ceea ce noi nu avem. O să suferim din acest punct de vedere. Trebuie să fim foarte inteligenţi. Fizic ei stau mai bine, vor alerga mai bine, de aceea suntem obligaţi să tratăm foarte serios acest meci. MyPa e o echipă nordică bine aşezată, agresivă, ordonată, care ştie să se motiveze, cu jucători care ştiu să facă diferenţa", s-a plâns Ioan Ovidiu Sabău.
În schimb, atacantul Daniel Pancu a prezentat mai realist situaţia înaintea confruntării de astăzi. "Este clar că noi pornim favoriţi. Experinţa şi valoarea sunt de partea noastră", a afirmat "Pancone".
Au făcut blat cu Timişoara?
Finlandezii de la MyPa au încheiat ultima ediţie a campionatului intern pe locul al 8-lea, dar evoluează în cu Europa graţie clasamentului fairplay întocmit de UEFA. În primul tur, nordicii au trecut de formaţia galeză Cefn Druids (scor 0-0 şi 5-0).
Cei de la MyPa au rămas în memoria fotbalului românesc după ce au evoluat contra celor de la FC Timişoara, în ediţia 2010-2011 a Ligii Europa. Atunci, bănăţenii au învins în deplasare cu scorul de 2-1, şi au remizat pe teren propriu, scor 3-3. În retur, finlandezii au condus la pauză cu scorul de 3-0, dar bănăţenii au egalat în ultimele secunde. La final, în jurul acelui meci au apărut suspiciuni legate de un blat pentru pariurile sportive.
Rapid
Ovidiu Sabău va putea urmări diseară noua echipă a Rapidului. "Moţul" va trimite pe teren următoarea echipă: Drăghia – Rui Duarte, Burcă, Oros, Milisavljevici – N. Grigore, Pavlovici – Goga, Renan Silva, Surdu – Ilijoski.