Nici nu s-a stins bine ecoul aplauzelor pentru marii câștigători ai celui de-al patrulea sezon „Românii au talent” că tenorii s-au trezit într-un scandal. La preselecțiile de la Chișinău, trupa basarabeană era alături de un fost membru şi totodată inițiatorul grupului, Ion Brătescu. Acum, el îi acuză pe cei opt că nu aveau voie să participe la competiție cu numele de Brio Sonores. Cu toate astea, formația a continuat să apară la emisiunea de la Pro TV și chiar a reușit să ia marele premiu. Surse din Pro Tv au spus pentru EVZ că nu se pune problema ca învingătorii să nu-și primească premiul.

Au primit trandafiri

Cei opt cântăreți, originari din Republica Moldova, s-au bucurat acasă de o primire specială. Constantin Paladi, Ion Tucan, Mihai Gandraman, Dumitru Mâțu, Veaceslav Timofti, Adrian Țâmpău, Alexei Digore şi Valeriu Moruz au fost întâmpinați cu trandafiri.

„Am fost întâmpinați foarte frumos acasă! Am fost așteptați cu nerăbdare de rude, fani și presă. Mai mult, Starețul mănăstirii în care cântăm, cel care ne-a binecuvântat la plecare, ne-a întâmpinat cu o binecuvântare și la întoarcere. Toți ne-au spus ca au plâns și că au sărit în sus de bucurie. La fel ca noi, niciunul nu a mai putut dormi în acea noapte. Satele în care ne-am născut au sărbătorit la maximum. De exemplu, la o discotecă, în noaptea finalei, s-a oprit muzica și toți au privit prestația noastră cu sufletul la gură, până în momentul în care am fost desemnați câștigători. Am primit trandafiri la întoarcere, tocmai pentru că avem o tradiție în a dărui trandafiri atunci când cântăm. Iar acum am primit și noi și sentimentul a fost foarte plăcut”, au povestit băieții.

„Practic, premiul a schimbat totul!”

EVZ: Cum v-ați simțit în România?
Brio Sonores
: Ne-am simțit extraordinar! Iar românii sunt un public foarte cald și receptiv, sensibil la muzica noastră.

Ce a schimbat marele premiu n viața voastră?
Practic, a schimbat totul: lumea ne recunoaște pe stradă, avem în fiecare zi apeluri de laudă și felicitare. Statutul nostru de interpreți a crescut foarte mult în ochii fanilor, care au deja încredere în noi și în ceea ce facem. În plus, am primit propuneri de colaborări și avem idei noi de piese frumoase.

Cântați la Mănăstirea Horești. Dacă plecați turnee cine vă va ține locul?
Pentru noi, nu este o problemă să susținem turnee și concerte. Starețul Nectarie ne susține în tot ceea ce facem și ne așteaptă cu drag oricând acasă.