Evenimentul Zilei > Politica > Rămân copiii expuși pedofililor de pe drumuri? Scandal politic pe transportul elevilor
Rămân copiii expuși pedofililor de pe drumuri? Scandal politic pe transportul elevilor

Rămân copiii expuși pedofililor de pe drumuri? Scandal politic pe transportul elevilor

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a acuzat miercuri PSD că a blocat inițiativa Guvernului Orban de asigurare a trasportului elevilor la școală.

PSD a blocat demersul Guvernului Ludovic Orban de a asigura transportul elevilor la școală. Curtea Constituțională a admis sesizarea PSD pe legea referitoare la unele măsuri în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în Parlament.

În acest fel, PSD s-a asigurat că va rămâne în vigoare OUG 51/2019, emisă de Guvernul Viorica Dăncilă. Din cauza acestei ordonanțe, foarte mulți copii nu mai pot să se ducă la școală, pentru că serviciul de transport a fost transformat din serviciu public în serviciu de transport județean.

Demersul PSD afectează în special elevii din familii vulnerabile, care nu își permit să plătească transportul.

Baronii locali ai PSD au cerut emiterea acestei ordonanțe de urgență pentru a nu mai fi nevoiţi să plătească costurile aferente transportului pentru naveta copiilor, prin desființarea statutului de serviciu public al serviciului de transport intrajudețean.”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Liberalul acuză PSD că „a făcut jocul baronilor roșii”

„Prin atacul la CCR, PSD a făcut jocul baronilor roşii şi al firmelor care nu vor să se adapteze la exigențele de transport europene. În sesizarea depusă la CCR, PSD a reclamat faptul că OUG 51/2019 este în dezbatere parlamentară. De fapt, este un joc politic în detrimentul elevilor: PSD a tergiversat dezbaterile. OUG 51 a fost emisă în iunie 2019, iar în octombrie 2019 conducerea Camerei, controlată de PSD a decis retrimiterea proiectului la comisii, o formă mascată de amânare a dezbaterilor”, a mai scris Roman.

La rândul său, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut premierului Orban retragerea proiectului angajării răspunderii pentru modificarea legislației electorale și i-a cerut demisia.

„CCR a arătat clar astăzi că practica Guvernului Orban de angajare a răspunderii pe legi care sunt în dezbatere parlamentară este neconstituțională și antidemocratică.

Îi cer public premierului Orban să retragă de îndată proiectul angajării răspunderii pe modificarea legislației electorale!

Dacă Orban nu ar fi laș, ar recunoaște că practica asumărilor este un ABUZ DE DEMOCRAȚIE și și-ar da DEMISIA!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

CCR a constatat, cu unanimitate de voturi, că Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane este neconstituțională, în ansamblul său.