Evenimentul Zilei > Politica > Raluca Turcan despre moțiunea PSD: „Moţiunea invidiei şi a răzbunării”
Raluca Turcan despre moțiunea PSD: „Moţiunea invidiei şi a răzbunării”

Raluca Turcan despre moțiunea PSD: „Moţiunea invidiei şi a răzbunării”

Primele reacţii ale membrilor guvernului ,după ce Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu nu au întârziat. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a catalogat demersul social-democraţilor drept răzbunare. Și Dan Barna și-a exprimat părerea.

Membrii guvernului desființează moţiunea PSD. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susţine că „La PSD, disperarea este maximă, pentru că nu vor fi ei cei care vor gestiona fondurile pentru dezvoltarea României”.

„Moțiunea PSD este moțiunea invidiei și a răzbunării, pentru că Președintele Iohannis și PNL au reușit să inverseze traiectoria descendentă, anti-europeană, imprimată României de PSD și de Liviu Dragnea și au reușit practic să repună România pe creștere, din nou la masa discuțiilor europene legate de dezvoltarea Uniunii.
În 2019, România era în pragul sancțiunilor europene. Acum, PNL și aliații de la USR-PLUS și UDMR guvernează european și pregătesc implementarea unui plan de dezvoltare națională pentru următorii mulți ani.
La PSD, disperarea este maximă, pentru că nu vor fi ei cei care vor gestiona fondurile pentru dezvoltarea României. PNL și aliații vor ca banii să ajungă în prosperitatea românilor, nu în prosperitatea baronilor PSD. Liviu Dragnea nu a guvernat singur!‟, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

La arândul său, vicepremierul Dan Barna a punctat:

„I-am ascultat mai devreme pe Marcel Ciolacu și Gabriela Firea încercând să explice cum Planul Național de Redresare și Reziliență va aduce sărăcie în România. În logica pesedistă, 29,2 miliarde de euro cheltuiți pentru autostrăzi, spitale, împăduriri, educație, reforme fiscale sau energie regenerabilă sunt un lucru rău.

În toată istoria sa, PSD n-a făcut decât să dea exemple despre ce înseamnă disprețul pentru cetățean și buna guvernare. Și e nerăbdător să se întoarcă și să o ia de la capăt. Disperarea e vizibilă cu fiecare tentativă a domnului Ciolacu de a câștiga premiul întâi la Festivalul Pinocchio.
PNRR a fost gândit pentru dezvoltarea acestei țări și este cel mai important proiect național de la cel privind integrarea în Uniunea Europeană și NATO. Oricât încearcă PSD să îl deraieze, PNRR va reuși. Reformele se vor întâmpla cu sau fără încuviințarea stângii-caviar a lui Marcel Ciolacu”, a fost reacţia lui Dan Barna.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, în plen, că social-democraţii vor depune moțiune de cenzură pe 14 iunie pentru înlăturarea Guvernului Cîţu.