Evenimentul Zilei > International > Raiul bețivilor, pe Pământ
Raiul bețivilor, pe Pământ

Raiul bețivilor, pe Pământ

Fosta republică sovietică, Georgia, speră să atragă cât mai mulți turişti prin construirea unei fântâni unde în loc de apă să curgă… alcool. “Minunea” va avea loc în orașul Batumi, o localitate aflată pe țărmul Mării Negre, informează Agerpres.

Pentru început, băutura numită tchatcha, o ţuică din struguri, va curge doar un sfert de oră pe săptămână, urmând ca apoi, în funcție de interes, programul să fie modificat.

“O dată pe săptămână, în locul apei o să curgă tchatcha timp de 10-15 minute. Turiştii vor avea astfel posibilitatea să guste din această băutură tradiţională”, a spus primarul la televiziunea georgiană. Fântâna este în curs de amenajare, în acelaşi loc urmând să fie amplasat şi un centru de informare pentru turişti.
Autoritățile georgiene consideră turismul o importantă sursă de venituri, iar viticultura de asemenea. Se are în vedere relansarea unor destinaţii turistice, precum Batumi, pentru a atrage mai mulţi vizitatori în Georgia, ţară cu peisaje muntoase spectaculoase şi plaje la Marea Neagră.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.