Controversatul Liviu Alexa îl asociază pe Vasile Dîncu cu eșecurile din trecut ale PSD Cluj și spune că, în situația în care își dorește revenirea în partid, acesta ar fi trebuit să preia organizația și să-și asume reconstrucția sa, încă din perioada Dragnea. Într-un interviu acordat Gazetei de Cluj, el s-a arătat împotriva unei candidaturi a lui Vasile Dâncu pentru șefia Consiliului Național, condiderând că decizia acestuia de a-și anunța candidatura la Bistrița Năsăud și nu la Cluj Napoca, orașul în care își desfășoară activitatea, a fost o greșeală politică.

„Nu vreau să fiu mitocan, dar domnul Vasile Dîncu avea posibilitatea în ultimii patru ani să-și asume în mod concret organizația PSD Cluj. E atât de apreciat la nivel național, avea contact cu Liviu Dragnea, cu Dăncilă, adică putea să ceară organizația pe buletinul său, cum s-ar spune, și să conceapă un sistem de reparație a filialei. Dar nu a făcut-o! Cumva, înțelegem noi că a fost o miză prea mică, prea joasă pentru aerul rarefiat în care domnul Dîncu înoată? O organizație județeană este considerată o piesă mult prea mică pentru el?”, a comentat Liviu Alexa.

El a făcut referire și la atacurile lansate de europarlamentarul Mihai Tudose la adresa lui Vasile Dâncu, susținând punctul de vedere al acestuia.

„Au existat șiruri întregi de înfrângeri, mai mult sau mai puțin spectaculoase. Domnul Tudose a fost ironic, eu le-aș spune penibile. Înfrângeri care ne arată că PSD Cluj a fost condus de oameni care nu au dorit să muncească și nu au dorit să ducă PSD mai sus în planul politic național. Autorii din spatele acestor eșecuri nu sunt papagalii de Remus Lăpușan și Horia Nasra, sunt marii, celebrii componenți ai Grupului de la Cluj: Ioan Rus într-o perioadă, Vasile Dîncu în alta.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE