Mesajul lui Arafat vine după ce tot mai mulţi români au început să îşi neglijeze sănătatea şi să profite de vremea frumoasă de afară. Bucureştenii au ieşit cu mic cu mare la grătare în aer liber, fără să ţină cont de pericolul la care se expun sau îi expun pe cei dragi de acasă.

Raed Arafat avertizează că noul coronavirus „nu se vede, nu se simte și nu are gust” ca oamenii să-l putem evita cu ușurință.

“Mai multe persoane au sunat să spună că sunt prea mulţi care au ieşit la plimbare şi la grătare fiind vremea frumoasă. În această perioadă rămânerea acasă şi evitarea activităţilor care pot să vă expună şi să expună familiile voastre este extrem de importantă.

Virusul nu se vede, nu se simte şi nu are gust ca să-l evitaţi. Acesta se evită numai prin măsurile de izolare şi distanţare socială. Evitaţi expunerea persoanelor vârstince din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil.

Vă rog mult, evitaţi la maxim activităţile care nu sunt esenţiale în această perioadă”, a scris Raed Arafat pe Facebook.