Raed Arafat, șeful Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis un mesaj apăsat românilor sceptici, care cred că pandemia de coronavirus nu a existat cu adevărat, iar subiectul „a fost umflat” de presă. El a cerut populației să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului, pentru ca problema să nu capete dimensiuni nedorite.

Arafat a declarat că o gripă banală nu ar fi omorât atâtea persoane. „O biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria lor. Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare”, a declarat Arafat la TVR.

Oficialul crede că zvonurile despre teoriile conspirației fac rău și îi determinăpe unii români să nu mai ia subiectul în serios.


Bombă! Raed Arafat a vorbit despre demisie: ”Dacă am greșit…”

EvZ a avut dreptate! Raed Arafat este suspectat că a anulat ilegal o licitație de 600 de milioane de euro!

„Cred că unul dintre motivele pentru care unii nu mai respectă regulile, sau le respectă mai puţin decât ar trebui, sunt toate aceste speculaţii despre faptul că virusul nu există sau că este – şi aici nu am să uit comentariul unui coleg medic, care zice este vorba de o biată gripă. Dar răspunsul meu este o biata gripă nu ucide, cum am văzut în alte ţări, sute sau mii din rândul personalului medical. Un virus obişnuit de gripă, sau o biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria lor”, a spus Raed Arafat, care a mai precizat:

„Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare. Nu le cerem decât respectarea regulilor care au fost recomandate, ca să evităm o deteriorare a situaţiei pe care să nu putem să o controlăm.”

În aceste condiții, autoritățile iau în calcul agravarea situației create de coronavirus. „Scenariul că o să avem o creştere exponenţială este unul dintre scenariile care există şi ar fi scenariul urât, să avem o creştere rapidă şi exponenţială. Într-o astfel de situație, cu siguranţă o să ajungem să avem alte recomandări decât cele de până acum”, a mai declarat șeful DSU.