Au fost peste 1000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. ”Un număr care nouă ne atrage atenția, pentru că asta înseamnă automat că după o perioadă crește și numărul cazurilor de terapie intensivă”, a zis Raed Arafat, duminică seară, în exclusivitate la Antena 3, dovedind îngrijorarea autorităților că sistemul spitalicesc din România nu va reuși să tasigure tratamentul tuturor cazurilor grave în secțiile de terapie intensivă.

Verificați de unde vă luați informațiile, a avertizat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

”Dacă 70-80 la sută din populație respectă regulile și știu că trebuie să-i apere pe ceilalți și să se apere pe ei, dacă rămâne un procent care nu respectă și acest procent circulă, nu poartă mască, acest procent va afecta pe restul oamenilor (…). A fost o discuție care a indus foarte multă lume în eroare – discuția pe asimptomatic.Multă lume a crezut că un asimptomatic este un sănătos care nu transmite.
NU! Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit.

Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a spus Raed Arafat în intervenția sa de pe postul Antena 3.

În ultimele 24 de ore. în România, s-au înregistrat peste o mie de noi cazuri de COVID-19, conform datelor statistice puse la dispozișie de Grupul de Comunicare Strategică,  Astfek, bilanțul zilei de 2 august arată că e vorba de 1.075 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Din păcate, și numărul victimelor crește constant. În România, pe 2 august 2020. s-au înregistrat nu mai puțin de 34 de morți. E vorba numai de decesele înregistrat ultimele 24 de ore, Până în acest moment, 2413 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în țara noastră, potrivit datelor oferite de autorități.