Din informațiile furnizate de avocatul său, extrădarea lui în România s-a făcut în baza unor documente în care nu este trecut mandatul pe care îl execută în prezent. Or, informează Antena 3, legea e clară – dacă acest amănunt nu este menționat în document, atunci Mazăre nu poate fi ținut în închisoare.

La ultima sa înfățișare în fața instanței de judecată, Radu Mazăre le-a spus magistraților că s-a dorit să fie adus în țară pe post de trofeu electoral! „Nu am mai văzut un cetăţean român pentru care Ministerul Justiţiei să lucreze în weekend, pentru care s-a cerut extrădarea într-o zi. M-am gândit îndelung acolo, fiindcă s-au făcut presiuni zilnice de reprezentanţii Interpol pentru a semna că sunt de acord să renunţ la legea din Madagascar şi să vin în România”.

Radu Mazăre a povestit că a trăit clipe uluitoare atunci: „Am cerut să fiu prezentat la judecător. A fost groaznic. Am fost împachetat şi trimis aşa, fără să ajung la judecător. Nu critic sentinţa de fond, acum sunt alte căi de a acţiona. A început ca o procedură de extrădare legală şi s-a finalizat printr-o procedură frauduloasă. A fost eludată această instanţă, iar scopul este evident”.

Te-ar putea interesa și: