Invalidarea de către Curtea Constiuțională a legii 216/2008 prin care 20% din acțiunile portului Constanța au trecut la Consiliul Local Municipal, l-a luat prin surprindere pe primarul Radu Mazăre. A dat vina pe Opoziție , ACL și Klaus Iohannis, pe care i-a felicitat pentru „victoria împotriva Constanței”.

„Decizia Curții este corectă”

Negru de supărare, edilul a recunoscut că, în 2008, „probabil dintr-o scăpare, la întocmirea legii, trebuia să se scrie că aceste acțiuni se transmit municipiului Constanța și nu Consiliului Local”. Mazăre a admis astfel că „decizia Curții este corectă, pe formă”. Edilul nu a știut să spună dacă legea din 2008 va fi modificată în perioada următoare: „Le-am pierdut, nu știu dacă o modificăm, depinde cine câștigă, depinde dacă mai există voință politică să le recuperăm și să luăm în plus și cele 13%, sau nu. Această chichiță a fost găsită de către ACL și dacă ei vor avea președinte, nu vom mai vedea niciodată acțiunile. Dacă iese Elena Udrea, nici atât. Dacă nu va câștiga Ponta, nu o să le mai vedem”.

Directorul comercial al Portului Constanța, consilierul local George Vișan (PSD), a declarat pentru EVZ că legea poate fi modificată, „pentru îndreptarea erorii materiale”. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Iulian Matache, a spus, la rândul lui, că imediat după motivarea Curții Constituționale se va decide modificarea structurii acționariatului portului, fără reprezentantul primăriei.