Evenimentul Zilei > Actualitate > RAAPPS se preface că renovează viitoarea reședință a lui Traian Băsescu. Noi imagini cu starea DEPLORABILĂ în care se află vila primită de fostul preşedinte | GALERIE FOTO
RAAPPS se preface că renovează viitoarea reședință a lui Traian Băsescu. Noi imagini cu starea DEPLORABILĂ în care se află vila primită de fostul preşedinte | GALERIE FOTO

RAAPPS se preface că renovează viitoarea reședință a lui Traian Băsescu. Noi imagini cu starea DEPLORABILĂ în care se află vila primită de fostul preşedinte | GALERIE FOTO

Casa de protocol în care, potrivit legii, ar trebui să se mute fostul președinte Traian Băsescu arată ca o ruină. La două luni de la terminarea mandatului, vila RAAPPS pusă la dispoziție de Guvern este in plin șantier. Gresia din băi este scoasă, parchetul este inexistent, peste tot se regăsesc scule ale muncitorilor. Lucrările de renovare s-au poticnit la instalația electrică care a fost înlocuită dar nu și finisată.

La etaj igrasia a acaparat o mare parte din tavanul imobilului, peste tot fiind vizibilă degradarea.

Potrivit legii, imobilul trebuia pus la dispoziția fostului președinte imediat după finalizarea mandatului, adică pe 22 decembrie anul trecut.

Având în vedere cum arată șantierul de pe strada Gogol, este puțin probabil ca lucrările să fie finalizate înainte de trei luni.

Eficacitatea Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), urmașa fostei Gospodării de partid și condusă de Gabriel Georgian Surdu, are mari probleme de eficiență dacă nu reușește să renoveze un imobil în ciuda resurselor financiare impresionante de care dispune.

O parte dintre pereţi sunt plini de mucegai, nu are uși, caloriferele fiind depozitate într-o cameră centrală.

Pe 4 februarie, guvernul Ponta a aprobat hotărârea prin care vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, îi este atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu spre utilizare ca reşedinţă.

Vila, cu şapte camere şi două camere de serviciu, are o suprafaţă utilă de 366 metri pătraţi, dintre care parter de 126 metri pătraţi şi etaj de 135 metri pătraţi, şi dispune de un teren în suprafaţă de 1.334 metri pătraţi. Chiria lunară percepută până în prezent fostului chiriaş, Mioara Roman, era de 6.205 euro, sumă care nu a fost plătită de fosta soție a premierului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: