Într-un mesaj transmis marinarilor pentru a marca Ziua Flotei Baltice, comandantul șef al Marinei, Nikolai Yevmenov, a anunțat că șase corvete din clasa Karakurt din Proiectul 22800 se vor alătura flotei, iar patru dintre nave vor fi echipate și cu sisteme antiaeriene Pantsir-M, notează nationalinterest.org.

“În curând, Flota Baltică va fi consolidată cu un lot de șase corvete de rachete Proiect 22800, Patru dintre ele vor purta o versiune navală a sistemului Pantsir. Odintsovo va deveni prima navă pe care va fi testat sistemul Pantsir.”

Un sistem de armament apropiat Pantsir-M a fost testat pe corvetele Odintsovo. Acest sistem este special conceput  pentru a repera și distruge  elicoptere, avioane de luptă și rachete de croaziera sau  anti-navă.

Dotarea cu rachete de ultimă generație le va permite corvetelor să anihileze toate țintele aeriene pe o rază de 20 km.

Forța teribilă pe care noile rachete o asigură flotei pe care Putin o deplasează în Marea Baltică face ca aceasta să poată fi comparată, păstrând proporțiile, cu Invincibila Armada pe care regele spaniol Filip al-II-lea a trimis-o în anul 1588 împotriva Angliei.

Toate corvetele care fac parte din proiectul  22800 sunt echipate cu rachete de croazieră Kalibr, precum și cu sisteme de control, radio, navigație, sisteme electronice de război, și sisteme de apărare aeriană. Navele au fost proiectate în așa fel încât pot acționa și independent și ca parte a unui grup naval.

Flota Federației Ruse în Marea Baltică este angrenată în ultimii ani  într-un efort uriaș de a înlocui navele de război învechite cu vase noi, mai mici și mai rapide.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE