Evenimentul Zilei > International > PUTIN și TRUMP vor discuta, sâmbătă, la telefon. Despre ce vor vorbi cei doi lideri
PUTIN și TRUMP vor discuta, sâmbătă, la telefon. Despre ce vor vorbi cei doi lideri

PUTIN și TRUMP vor discuta, sâmbătă, la telefon. Despre ce vor vorbi cei doi lideri

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump vor avea o convorbire telefonică, sâmbătă, a anunțat Kremlinul, aceasta fiind prima conversație de când Trump a preluat mandatul la Casa Albă.

Discuția telefonică va fi un prim pas crucial spre ceea ce Casa Albă și Kremlinul speră să fie îmbunătățirea relațiilor bilaterale din Rusia și SUA, răcite în timpul administrației Obama. Conversația va fi apoi comentată de criticii lui Trump, după ce serviciile secrete americane au dezvăluit, recent, că forțele de securitate rusești au încercat să influențeze alegerile prezidențiale din SUA, în favoarea lui Trump. 

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a răspuns jurnaliștilor la întrebarea dacă această convorbire ar putea avea loc sâmbătă: „Da”, dar nu a dat mai multe amănunte. 

 În timpul campaniei electorale americane, Putin și Trump s-au lăudat reciproc, pentru calitățile pe care le au, și au afirmat că speră că relanseze relațiile bilaterale. Trump a spus că ar putea revizui decizia de impunere a unor sancțiuni economice Rusiei, luată în 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea și i-a ajutat pe rebelii separatiști din estul Ucrainei în războiul împotriva guvernului de la Kiev.