Măsura este una „de precauție”, a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, longevivul Dmitri Peskov. Declarația lui Peskov a fost făcută pentru agenţia de presă RIA Novosti, în timp ce jurnalişti care au venit joi la Kremlin pentru un eveniment s-au trezit că trebuie să stea pentru a le fi luată temperatura, scrie AFP.

Dmitri Peskov a adăugat că această măsură li se va aplica tuturor participanților la evenimente unde va fi prezent Vladimir Putin (67 de ani).

„Există o nouă procedură de control acum la Kremlin: o persoană cu o cameră termică vă ia temperatura”, a precizat anterior, pe Facebook, jurnalistul Anton Jelnov de la televiziunea independentă Dojdi.

Potrivit RIA Novosti, toţi jurnaliştii acreditaţi la Kremlin au trecut prin această verificare a temperaturii înainte de debutul unei reuniuni a Consiliului de Stat, joi.

Înalţi responsabili, citaţi de agenţia rusă, au confirmat că măsura a fost introdusă pentru a evita propagarea noului coronavirus.

Două cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus au fost confirmate deocamdată de autorităţi pe teritoriul rus.

De la începutul epidemiei, Rusia a adoptat o serie de măsuri, între care închiderea frontierei sale cu China, care se întinde pe 4.250 kilometri.

Această nouă precauţie a Kremlinului nu este neapărat o surpriză. Anul trecut, preşedintele rus îşi adusese propria cană la un dineu al G20 la Osaka (Japonia), generând tot soiul de întrebări din partea internauților.

Te-ar putea interesa și: