Evenimentul Zilei > Actualitate > Putin: „Nu blufez” cu privire la utilizarea tuturor armelor disponibile
Putin: „Nu blufez” cu privire la utilizarea tuturor armelor disponibile

Putin: „Nu blufez” cu privire la utilizarea tuturor armelor disponibile

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat miercuri Occidentul de „șantaj nuclear” împotriva Rusiei și a avertizat că Moscova dispune, de asemenea, de „diverse arme de distrugere” și este pregătită să folosească „toate mijloacele disponibile” pentru a se apăra.

„Nu blufez”, a insistat Putin. După ce a anunțat mobilizarea parțială în țară, liderul rus a afirmat că există planuri la Washington și Bruxelles de a muta conflictul militar din Ucraina pe teritoriul Rusiei. De asemenea, el a adăugat că unii oficiali „de rang înalt” din țările NATO au vorbit despre posibilitatea de a folosi arme nucleare împotriva Moscovei.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că o mobilizare parțială va fi declarată pe întreg teritoriul țării, iar ordinul a fost semnat. Potrivit liderului de la Kremlin, rezerviștii vor fi mobilizați. Sunt vizați, mai ales, cei care au servit în Forțele Armate ale Federației Ruse și au experiență relevantă sau specializări.

„Această chemare în serviciu a va fi urmată, neapărat, de o pregătire suplimentară a celor mobilizați, având în vedere experiența operațiunii militare speciale”, a mai spus Putin.

În seara de 20 septembrie, Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate națională a lui Joe Biden, a anunțat că Vladimir Putin se pregătește să anunțe mobilizarea pe teritoriile rusești. Astfel, el vrea să suplimenteze trupele din Rusia care luptă pe frontul din Ucraina, în război.

Discursul, amânat aseară

Discursul, însă s-a lăsat așteptat, după ce întreaga planetă a așteptat anunțul liderului rus. În cele din urmă s-a confirmat amânarea difuzării pentru dimineața de 21 septembrie.

Discursul înregistrat al lui Putin va fi difuzat pe 21 septembrie”, atunci  când se „trezește” toată lumea. Vladimir Solovyov a lăsat să se înțeleagă acest lucru pe rețeaua de socializare Telegram, scriind „Mâine”, la fel ca și prezentatorul TV Anton Krasovsky: „Mâine va fi totul”. Margarita Simonyan, pe de altă parte, a scris: „Duceți-vă la culcare”, notează mk.ru.

Tot aseară, Andrei Kartapolov, președinte al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, susținea că nu pune problema unei mobilizări generale în Federația Rusă.

Kartapolov a făcut aceste declarații pentru Parlamentskaia Gazeta. El a mai spus că temerile cu privire la modificările din Codul Penal sunt fără temei, deoarece acestea nu sunt premergătoare unei mobilizări generale. Kartapolov a mai spus că a fost nevoie să se introducă aceste prevederi legate de mobilizarea generală deoarece au fost eliminate din legislație în anii 90, la sugestia prietenilor falși ai Rusiei, în numele democratizării țării. Acum a venit momentul reintroducerii lor, dat fiind că au fost foarte mult neglijate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: