Președintele Vladimir Putin a prelungit, marți, luna națională „fără muncă” până la 11 mai, avertizând că Rusia nu a înregistrat încă vârful epidemiei cu noul coronavirus.

Marți, Rusia număra 93.558 de cazuri confirmate de infecții cu noul coronavirus.

Vladimir Putin a declarat inițial o săptămână de concediu la sfârșitul lunii martie, pe care a prelungit-o apoi până la 30 aprilie, în timp ce Rusia a înregistrat o creștere a cazurilor Covid-19.

„Situația rămâne foarte complicată. Rusia a reușit să încetinească răspândirea epidemiei, dar încă nu am trecut de vârf”, a spus Putin în timpul unei convorbiri cu guvernatorii regionali, scrie The Moscow Times.

„Amenințarea mortală a virusului rămâne, ar putea afecta toată lumea. În această privință, toți trebuie să fim concentrați, disciplinați și mobilizați ”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin le-a ordonat responsabililor să elaboreze măsuri pentru ridicarea progresivă a restricțiilor, începând cu 12 mai. Guvernatorii sunt însă autorizați să ia măsuri contra epidemiei specifice regiunilor pe care le conduc.

La Moscova, epicentrul epidemiei cu coronavirus, măsurile restrictive au fost prelungite până la 13 mai, a informat postul de radio Govorit Moskva, citând o copie a unei ordonanțe a primarului Serghei Sobianin.